Müdür yardımcısından kadın eylemcilere: Erkekseniz diğer imam hatiplere gidin

Geçtiğimiz yıl imam hatip ortaokuluna çevirilen Şişli 19 Mayıs İmam Hatip Ortaokulu’nda kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda okutulmak istenmesi “Okuluma Dokunma Platformu” tarafından protesto edildi.

Yayınlanma: 18.09.2015 - 15:22
Abone Ol google-news

<video:372293>

Okul müdürü ile görüşmek için okula giden platform üyelerine tepki gösteren müdür yardımcısı Hasan Yaldızlı “Sizleri tanımıyorum. Sizleri okulda istemiyorum. Erkekseniz diğer imam hatiplere gidin” diye bağırdı.

19 Mayıs İmam Hatip Ortaokulu’nda harem selamlık eğitim uygulamasına tepki göstermek için dün “Okuluma Dokunma Platformu” üyeleri okul önünde toplandı.

“Bu okulda karma eğitim bitmiştir” pankartı açan platform üyeleri, “Haremlik selamlık eğitime hayır” dövizleri taşıdı. Burada yapılan görüşmenin ardından gruptakiler okul müdürünün iddialara dair bilgilendirme yapması gerektiğini belirterek, müdür ve müdür yardımcısı ile görüşmek üzere okula girdi.

Yeni okul müdürü Mustafa Temelarslan eylemcilerle görüşmeyi reddereken, müdür yardımcısı Hasan Yaldızlı ise platform üyelerine hakaret ederek,“Sizleri tanımıyorum. Sizleri okulumda istemiyorum. Defolun gidin” dedi. Yaldızlı kadın eylemcilere ise “Erkekseniz diğer imam hatiplere gidin” diye bağırdı. Bunun üzerine platformdan bir kadın “Sözleşme yasalara aykırı, illegal davranıyorsunuz” diyerek müdürü uyardı. Tartışmanın sürmesi üzerine okulda hazır bekleyen sivil polisler, “Okuluma Dokunma Platformu” üyelerini okul dışına çıkarttı. Eylem “Kız erkek yan yana, modern topluma” sloganları ile sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler