Bir babanın en zor anı

Türkiye dün 5 şehidi daha toprağa verdi. Silvan’da şehit olan Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun cenazesi helallik alınması için Malatya’daki baba evine getirildi. Babası Alaaddin Topçuoğlu, şehit oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Yayınlanma: 03.10.2015 - 06:12
Abone Ol google-news

Silvan, Beytüşşebap ve Nusaybin’de şehit olan 4 asker ve Cizred’ e 3 hafta önce ağır yaralanan ve önceki gün şehit olan polis toprağa verildi.

İZMİR: Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK’lilerin evlerinin önünde düzenlediği saldırıda şehit olan 2 askerden uzman Çavuş Sinan Uçan için İzmir’de tören düzenlendi. Şehidin eşi Sibel Uçan, kızı Busem Uçan’ın elinden tutup, tabutun arkasından yürüdü. Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı ve cami imamı şehitler için dua istedi. Bu sırada cami avlusunda bulunan vatandaşlardan bazıları Atatürk’ün unutulduğunu söyledi. Bunun üzerine, cami imamı bu kez “Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz” için sözleriyle düzeltme yapıp ikinci kez dua istedi. Şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan’ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.

‘Barış barış dediniz...’

MALATYA: Silvan’da şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu için de Malatya’da tören düzenlendi. Şehidin annesi Mine, babası Alaattin, ağabeyi Tarık ve eşi Aysun Topçuoğlu, akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Şehir Mezarlığı’nda sağanak yağmur altındaki törende şehidin eşi Aysun Topçuoplu,“‘Barış barış dediniz, kocamın kanı döküldü” dedi. Şehit Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

AKSARAY: Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 Eylül’de özel harekât polislerini taşıyan zırhlı araca yönelik roketli saldırıda ağır yaralanan ve 3 haftadır tedavi gördüğü Ankara GATA’da önceki gün şehit olan polis memuru Yunus Emre Akbaş için memleketi Aksaray’da tören düzenlendi.

MARDİN: Mardin’in Nusaybin ilçesi Bagok dağında düzenlenen operasyonda şehit olan Onbaşı Hakan Öcalan için 70b Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda tören düzenlendi. Ardından uçakla İstanbul’a gönderildi.

KÜTAHYA: Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lilerin yola döşedikleri patlayıcıyla düzenledikleri saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hasan Büber’in Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Beyköy mahallesindeki baba evinde yas var. 29 Ağustos’ta evlenen ve şehit olmadan 4 gün önce Şırnak’ta göreve başlaşan şehidin annesi Ahmet ve babası Semra gözyaşı döküyor. Tavşanlı ilçesinde toplanan 500 kişi “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları ile yürüdü. Şehit Uzman Çavuş, Beyköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler