Albatros'ta yeşil için direnenlere müdahale

İstanbul Büyükçekmece'deki Albatros'un betonlaştırılmaması için mücadele edenlere bugün polis ve zabıta ekipleri müdahale etti.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 15:10
Abone Ol google-news
<video:381289>



İstanbul Büyükçekmece'de bölgenin sayılı yeşil alanlarından biri olan Albatros'un betonlaşmaması için mücadele eden vatandaşlar bugün fidan dikimi etkinliğinde bir araya geldi. Vatandaşlar, Büyükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri ve çevik kuvvetin müdahalesiyle dağıtılmak istendi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, vatandaşlara yaptığı açıklamada, "Biz CHP olarak olayın bu hale gelmesini istemedik. Ancak burada bir hassasiyet oluşmuş. Belediye halk demektir. Halkla birlikte karar vermesi gerekir" diye konuştu.

İSTANBUL KENT SAVUNMASINDAN AÇIKLAMA

Müdahalenin ardından İstanbul Kent Savunması, Facebook hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün Büyükçekmece Albatros parkına fidan dikmeye giden vatandaşlar, çevik kuvvet ve kask takmış zabıta ordusu ile karşılaştı. Büyükçekmece'nin tek yeşil kalmış alanını korumak isteyen ve dayanışma talep eden Albatroslulara belediyenin yanıtı saldırı oldu. Ellerinde fidan ile giden çocuklara polis gazla karşılık verdi.

Müdahalenin ardından oturma eylemi yapan vatandaşlar forum gerçekleştirdi. Görüşlerin değerlendirmesi sonucunda salı günü saat 19.00'da CHP İl Başkanlığı önünde eylem yapılması kararlaştırıldı.

CHP'li Büyükçekmece belediyesi! Yeşil alanını koruyan çocuklarımıza saldıran zabıtanız ve zihniyetiniz hesap verecek. #DirenAlbatros


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler