HDP'li Sarıyıldız'dan çarpıcı açıklama: Yaralıydı, öldürdüler

HDP’li Sarıyıldız, “Lokman Birlik yaralı olarak yakalandıktan sonra infaz edilmiş. Bununla ilgili görüntüler var, bunlar basınla paylaşılacak” dedi

Yayınlanma: 06.10.2015 - 05:48
Abone Ol google-news

<video:381422>

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik’in çatışmada yaralandıktan sonra cenazesinin panzer arkasına bağlanarak polislerin küfür ve hakaretleri arasında sürüklenmesine tepkiler dinmiyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, görüntülerin ailenin sosyal medya hesapları etiketlenerek paylaşıldığını belirterek, “Bu zülümdür” dedi.

Davutoğlu’ndan geceyarısı mesajı

Sarıyıldız, Hacı Lokman Birlik’in infaz edildiğini belirterek, “Hacı bacağından vurulmuş. Yaralı olarak yakalandıktan sonra infaz edilmiş. Bununla ilgili görüntüler var, bunlar basınla paylaşılacak. Daha sonra panzerin arkasına bağlanarak sürüklenmiş. Otopsiye girdim çenesi ve karnının bir bölümü parçalanmıştı. Vücudunda çok sayıda mermi izi vardı. Vücudunda sürüklenmeye bağlı çizikler ve yaralanmalar vardı. Ayrıca olay yerinde sürüklendiğini gösteren kan izleri var” dedi. Sarıyıldız, Birlik’in cenazesinin hastaneye getirildiğinde polisler tarafından yere atıldığını, hastanede görevli bir çalışanın “Sedye getirmiştim neden yere atıyorsunuz” dediği için feci şekilde darp edilerek gözaltına alındığını söyledi.

Birlik’in cenazesine yapılan işkence nedeniyle dün Şırnak’ta büyük protesto yürüyüşü düzenlendiğini halkın çok öfkeli olduğuna dikkat çeken Sarıyıldız, “Halkı yatıştırmakta zorluk çekiyoruz” dedi. Aileden suç duyurusu Ailesi, Lokman Birlik’in öldürülmesi, cesedinin sürüklenmesi ve sürüklenme görüntülerini çekerek internette yayan kişler hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi de olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Samimi değil

Birlik’in cenazesine yapılan işkence nedeniyle dün Şırnak’ta büyük protesto yürüyüşü düzenlendiğini halkın çok öfkeli olduğuna dikkat çeken Sarıyıldız, “Halkı yatıştırmakta zorluk çekiyoruz” dedi.

Aileden suç duyurusu

Ailesi, Lokman Birlik’in öldürülmesi, cesedinin sürüklenmesi ve sürüklenme görüntülerini çekerek internette yayan kişler hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi de olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. 

Demirtaş: Bakan istifa etmeli

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “İnsanlığın bu kadar ayaklar altına alınması gerçekten artık vahşet boyutlarında uygulamaların yapılması normal birşey değil” dedi. İçişleri Bakanı Selami Altınok’un istifa etmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş “Ama bunlarda onur namına bir şey yok. Hükümette yok. Başbakanda yok” dedi.

 

28 kurşun

Ön otopsi raporuna göre Birlik’in, uzaktan 2, yakın mesafeden 26 olmak üzere toplam 28 kurşunla vurularak öldürüldüğü belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler