Muharrem'in ölümüne Van Valisi'nden açıklama

Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Yalınca Köyü’nün Çeli Mezrası’na sağlık ekipleri gelmediği için hayatını kaybeden ve babasının cenazesini sırtında taşıdığı 3 yaşındaki Muharrem için Van Valisi 'koordinasyon bozukluğu' açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 06.02.2014 - 14:36
Abone Ol google-news

Van ’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Yalınca Köyü’nün Çeli Mezrası’nda oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 3 yaşındaki çocuğun yolların kapalı olması nedeniyle ölmesi ve babası tarafından sırtta taşınmasının yankıları sürüyor.

NTV'ye konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, olayda koordinasyon sıkıntısı yaşandığını söyleyerek, “Bizim çağrı merkezimize dört milyon 300 bini çağrı düşüyor, bunun 49 bini doğru çağrı. Arkadaşlar Sanki her çağrıyı doğrulatma alışkanlığı kazanmışlar. Bunun giderilmesi gerekiyor. Bir şubat tarihinde 15 bin çağrı 141 tanesi gerçek çağrı. Bu tip durumun bahanesi olamaz bunlar. Ama bu konuda da yurttaşlarımızın daha dikkatli davranmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Olayın ardından ilgili üç kurumla ilgili soruşturma başlattıklarını açıklayan Doğan "Sorguluyoruz. Bunun hiçbir şekilde de devlet açısından izah edilemeyeceğini ifade ettim. Ama son tahlilde önümüzdeki dönemlerde de kış şartları nedeniyle oluşabilecek durumlar için, bu konuda bir önem arz ettiğini ifade etmeye çalıştım. Bu durum sonucun bahanesi sayılamaz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Üzerimize düşen neyse yapacağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Van'da hastalandıktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Muharrem Taş konusunda gerekli incelemeler için harekete geçtiklerini, ancak köye gitmek üzere yola çıkan ekiplerin kar nedeniyle henüz köye ulaşamadığını söyledi. İslam, ekiplerin köye ulaştığında durumu kontrol altına alıp kendilerine bildireceğini belirterek, "Üzerimize düşen neyse yapacağız" dedi.


Van Cumhuriyet Başsavcılığı,  soruşturma başlattı

Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybettikten sonra 1 Şubat günü Şabaniye Mahallesi'ndeki Şabaniye Mezarlığında ailesi tarafından toprağa verilmek istenen 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın cenazesi, Van Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan "şüpheli ölüm" ihbarı üzerine defin işlemi durdurularak otopsiye alındı.

Yapılan otopsi sonucu elde edilen ilk bulgulara göre zatürreden öldüğü tespit edilen çocuktan alınan numune, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler