Sürücüleri tedirgin ediyor

İstanbul bağlantısını sağlayan Kırkdilim Geçidi'nde meydana gelen heyelanlar, sürücüleri tedirgin ediyor. Bazı noktalarda yaşanan heyelan nedeniyle de yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı.

Yayınlanma: 07.10.2015 - 17:08
Abone Ol google-news

Çorum’un İstanbul bağlantısını sağlayan Çorum- Laçin karayolu Kırkdilim Geçidi'ndeki heyelan nedeniyle bazı noktalarda yol trafiğe kapatılarak önlem alındı. Düşen kaya parçaları sürücüleri tedirgin ediyor. Çorum- Laçin karayolu Kırkdilim geçidi 2008 yılında başlayan çalışmalarla 30 milyon TL’ye mal olarak 3 şeritli yapılıp 8 Ağustos 2011 tarihinde yeniden hizmete açıldı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete açılan Kırıkdilim yolunda tekrar heyelan nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.

YOL 2 ŞERİDE DÜŞÜRÜLDÜ

Bir süre önce yaşanan heyelan nedeniyle, yolda önlem alınarak Kırkdilim geçidinin bir bölümünde üç şeritli yol iki şeride düşürüldü. Karayolları ekipleri yola yuvarlanan dev kaya parçaları nedeniyle yolun bir şeridini beton barikatlarla ayırdı. Ancak alınan bu geçici önlem sürücülere zaman zaman zor anlar yaşattı. Bölgede inceleme yapan Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Kırıkdilim’in Çorum’un İstanbul bağlantısını sağlaması, aynı zamanda kuzeyi güneye bağlayan bir yol olması nedeniyle önemli bir yol olduğunu belirterek, "Bu kış tedbir alınmazsa bu yol kapanabilir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler