Digitürk önünde protesto

Beşiktaş’taki Digitürk binası önünde toplanan İpek Medya Grubu çalışanları; Kanaltürk, Bugün TV, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Yumurcak TV ve Irmak TV'nin platformdan çıkartılmasını protesto etti.

Yayınlanma: 08.10.2015 - 17:29
Abone Ol google-news

<video:383967>

İpek Medya Grubu çalışanları, saat 16.00 sıralarında Beşiktaş’taki Digitürk binası önünde toplandı. Protestoya; Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar ve çok sayıda medya çalışan katıldı. Gazeteciler, alkışlar eşliğinde siyah kurdele bağlı Digitürk kumandalarını bina önüne bıraktı.

Digitürk’ün tutumunu değerlendiren Tarık Toros, “Son derece keyfi, son derece hukuksuz ve etik dışı bir tutum. Dijitürk’ün bizimle bir sözleşmesi var. Bir kere bu sözleşmeyi hiçe sayıyor. Bir para ödemişiz, yayın yapıyoruz. Sözleşmenin sonunu beklemiyor. Sözleşmeyi tek taraflı fesh ediyor ve bizi platformdan atarken bize haber vermesi lazım, bunu söylemiyor. Bir savcı talimatıyla. Savcı talimatı da hukuksuz. Bir soruşturma açılmış haberimiz yok. O soruşturmadan dolayı bu kanalları çıkartın. Böyle bir şey yok. 7 Haziran seçimlerinden önce uydudan çıkartılma dedikodu çıktığında Başbakan açıklama yapmıştı böyle bir şey olamaz. Hukuki kesinleşmiş karar olur ancak öyle olur’ diye. Biz bu açıklamayla rahatlamıştık. Ancak baktık 5 ay sonra bu raftan indi. Gene bir seçim öncesinde önce Tivibu, ardın Turkcell TV, ardından da Dijitürk tekrar hayata geçirildi. Kesinlikle protesto ediyorum." diye konuştu.

Seyircinin de tepkisini saklamaması gerektiğini söyleyen Toros, "Dijitürk’ün bizimle nasıl bir sözleşmesi varsa seyirciyle de var. Seyirci bu 7 kanalı da seyretmek için platforma üye oldu. Sözleşmede diyor ki ‘eğer bu kanallar iptal olursa sen bu Dijitürk’ten çıkabilirsin diyor. Şimdi Dijitürk’ü arayan abonelere ‘taahhüdün var, cayma bedeli, yok işte 6 ay bekleyeceksin’ hayır. Anında iptal edebilirler artı dava da açabilirler. Etik dışı, özgürlükleri ihlal eden ve talimatla yapıldığı apaçık ortada olan hukuk dışı kararından dolayı. Ben Dijitürk’ü bizi 33’ten 48’e aldığı gün iptal etmiştim zaten. Bu derece seyirciyi isyan ettiren bir kararla karşı karşıyayız.” dedi.

Kılıçdaroğlu: Digitürk mahkeme kararı olmadan karar veriyorsa bedeli vardır

Tüketiciler Birliği'nden Digiturk abonelerine önemli açıklama

TGC: Digitürk’ün tutumu basın özgürlüğüne aykırıdır

Sosyal medyada Digiturk'e büyük tepki

Digiturk'ten 7 televizyon kanalına sansür


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler