Ankara'daki saldırıya yayın yasağı!

Ankara'daki barış mitingi öncesinde gerçekleştirilen bombalı saldırılarla ilgili olarak yayın yasağı getirildi. Ankara’da yaşanan patlamalar sonrası Twitter ve Facebook’a erişim uzun süre durdu.

Yayınlanma: 10.10.2015 - 15:18
Abone Ol google-news

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) bu sabah saat 10.00'da Ankara Tren Garı önünde gerçekleşen saldırıyla ilgili Başbakanlık'ın talebi üzerine geçici yayın yasağı getirdiği bildirildi.

Yasak kararının Başbakanalık'ın isteği üzerine alındığı belirtilirken, kararda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın imzasının bulunduğu görülüyor.

"TWITTER VE FACEBOOK'A ERİŞİM ENGELLENDİ"

Ankara'daki kanlı saldırının ardından, bir kez daha sosyal medya sansürüne başvuruldu. Çok sayıda kullanıcı Twitter'a erişim problemi yaşadığı konusunda şikayetlerini dile getiriyor. Ankara’da yaşanan patlamalar sonrası Twitter ve Facebook’a erişim uzun süre durdu.

Twitter üzerinden takip edip, düşüncelerini paylaşan yurttaşlar Twitter’ın saat 14:30’dan itibaren siteye girememeye başladı. Aynı dakikalarda Facebook da kilitlendi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı sosyal medyadaki sorunla ilgili bir açıklama yapmadı. GSM operatörlerinin aboneleri zor da olsa her iki adrese de girerken, Telekom kullanıcılarının sitelere erişememesi dikkat çekti.

Twitter'ın sansürlendiğine dair henüz resmi bir açıklama gelmezken, Türk Telekom kullanıcılarının siteye erişemediği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler