Bu kez Nobel'i fırçaladı

Türkiye’nin dönem başkanlığını yaptığı G-20 Zirvesi kapsamında İstanbul’da ilk kez düzenlenen W20 Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez de Nobel ödülleri seçici kuruluna çattı. Türkiye’de iki buçuk milyon göçmen varken birilerinin 30-40 bin mülteci kabul edeceğiz dediği için Nobel’e aday gösterildiğini söyleyen Erdoğan, “Çünkü Nobel de siyasi. Sipariş üzerine veriliyor” dedi.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 07:02
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’nın, Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi’nin fotoğrafının ardından ‘ne oluyoruz’ dediğini söyleyerek, “Türkiye’de şu anda 2 milyon 200 bin sadece Suriyeli var. 300 bin de Iraklı var. Yaptığımız harcama 8 milyar dolar. Dünyadan bize gelen destek 417 milyon dolar. Birileri ‘biz 30-40 bin mülteci kabul edeceğiz’ diyor, Nobel’e aday gösteriliyor. Bizde şu anda 2.5 milyon mülteci var. Kimsenin umurunda değil. Çünkü Nobel de siyasi. Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini zaten çoğunuz biliyorsunuz. Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor... Ama bunlar bu dünyada aşılacak. Bu iş böyle gitmez” dedi.

Erdoğan, dönem başkanlığını Türkiye’nin yaptığı G-20 Zirvesi kapsamında İstanbul’da ilk kez düzenlenen W20 Zirvesi’ne katıldı. Grand Tarabya Oteli’nde yapılan toplantıda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin, adı, amacı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin aynı şekilde karşısında olduğunu ifade etti. Türkiye’nin IŞİD’i destekleyen ülke olarak yansıtılmasına üzüldüğünü söyleyerek, “Biz, DAİŞ’le, onunla birlikte PKK’yi de, PYD’yi de, YPG’yi de, diğer tüm terör örgütlerini de insanlık için aynı derecede tehlikeli örgütler olarak görüyor, hepsine karşı da mücadele ediyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde Türkiye’ye yeterli desteği vermeyenler, bilakis bu örgütlere alttan alta destek olanlar, bölgeyle birlikte tüm dünyayı bir felakete doğru sürüklediklerini bilmelidirler” diye konuştu.

Batılı dostlarımız...

Erdoğan, şöyle devam etti: “Batılı dostlarımız... Bunlar yan yana oturduğumuz zaman da hep dost... Ama silahlar, onların silahları. İşte kalkıyor bir terör örgütünün başındaki kişi, ‘50 ton silah bize gönderildi ve daha gönderilecek’ diyor. Ama biz kendilerine bunu söylediğimiz zaman, ‘Biz bunu DAİŞ’e karşı savaştıkları için veriyoruz’ diyorlar. Kendilerine şunu söylüyorum. Diyorum ki, o zaman El Nusra denilen bir örgüt var, o da DAİŞ’e karşı savaşıyor. Ona terör örgütü olarak bakıyorsun da diğerine niye terör örgütü olarak bakmıyorsun. Terör örgütünün iyisi, kötüsü olur mu?”

‘Türkiye’siz olmaz’

Avrupa’nın güvenliğinin Türkiye’nin güvenliğinden geçtiğini söyleyen Erdoğan, “Geçen hafta Brüksel’deydim. Orada yaptığım görüşmelerde hepsi de bunu kabul ediyor. ‘Türkiye’siz olmaz’. Peki Türkiye’siz olmazsa, Türkiye’yi AB’ye niye almıyorsunuz? Mesele belli... Ama açık, net değiller. Açık, net olsalar niye almadıklarını şöyle açıkça ortaya koysalar, biliyorlar ki dünyada kendileri çok farklı bir yere konulacak” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler