Darbe gibi

Protestocu gruba Ankara'da tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Görüntüler 12 Eylül günlerini hatırlattı.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 23:08
Abone Ol google-news
<video:396273>

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine alınan kayyum kararı, polisler tarafından çevik kuvvet desteğiyle Koza İpek Holding’in Ankara’da bulunan binasındaki yetkililere tebliğ edildi. Polis, kapıyı kırarak içeri girdi. Dışarıda protesto eden gruba da tazyikli suyla müdahale edildi. Grubun İstanbul’daki merkezinde kayyum nöbeti başladı. Yaklaşık 500 kişi binanın önünde Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya başlarken, çalışanlar ise pazartesine kadar binayı terk etmeme kararı aldı.

Koza İpek Holding’e kayyum kararı, başkentte de hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Kayyum kararı üzerine kalabalık bir grup, destek için Koza Holding binası önünde toplandı. Toplanan kalabalığı ziyaret eden Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, grubun dağılmasını isteyerek “Biz ona dua edelim fakirimize fukaramıza talebelerimize koşturalım. Beni seviyorsanız hadi dağılalım evlerimize” dedi. Akın İpek’in kız kardeşi Pelin İpek Zenginer de kalabalığa “Size en ufak bir şey olsa annem sizden çok üzülüyor. Annemin hatırı varsa dağılalım olur mu? Sizin bize yapacağınız şey duadır” ricasında bulundu.

Milletvekili giremedi

Çevik Kuvvet ekipleri, gün içinde holding önünde toplanan kalabalığı biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Polis amirleri, toplananlar arasında direnenlerin gözaltına alınması için de talimat verdi. Polis, öğlen saatlerinde holding binasına gelerek kayyum kararını tebliğ etmek istedi. Kalabalık ile avukatların durumu proteste etmek istemesi üzerine polis müdahale etti. Müdahale sonrası kapıyı kırarak içeri giren polisler, kararı tebliğ etti. CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, binaya girmek istedi ancak polis ekiplerince içine alınmadı. CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka da destek için holdingin önüne geldi.

İstanbul’da nöbet

Koza İpek Medya Grubu’nun Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi’ndeki binası önünde dün sabah saatlerinden itibaren aralarında CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem, Mahmut Tanal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Arslan, HDP Milletvekili Garo Paylan, eski AKP milletvekili Hakan Şükür, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciler Hasan Cemal, Nazlı Ilıcak, Celal Başlangıç ve yayın grubunun okur ve izleyicileri destek için geldi.

Polisi binaya almadılar

Kayyum kararını tebliğ etmek için saat 12.50 sıralarında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli olduğunu söyleyen bir polis memuru mahkemenin kararını tebliğ etmek için binaya geldi. Dış giriş kapısından içeri giren polis burada şirket avukatları ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından durduruldu. Polis memurunun tebliğ yetkisini gösteren görev yazısını gösterememesi üzerine avukatlar tarafından içeri alınmadı.

CUMHURİYET’TEN DESTEK ZİYARETİ

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve yazıişleri ekibi yönetimine kayyum atanan İpek Medya Grubu’na destek ziyaretinde bulundu. Can Dündar ile gazetemiz Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tahir Özyurtseven, Genel Yayın Danışmanı Doğan Satmış, Haber Koodinatörleri Murat Sabuncu ve Ayşe Yıldırım, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve Haber Merkezi Müdürü Aykut Küçükkaya dün sabah Mecidiyeköy’deki İpek Medya Grubu’nda Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ile Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt ile görüştü. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dündar, “Baskılara karşı birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte göğüsleyeceğiz. Hiçbir zaman yılmayacağız. Bu binalar geçici. Bu kanallar, gazeteler geçici. Biz hep burada olacağız. Hiçbir şekilde teslim olmayacağız. Hangi görüşten olursa olsun, daha önceki sicili ne olursa olsun, hangi hükümete, partiye destek verirse versin biz baskı karşısında sonuna kadar direnmeye kararlıyız” dedi. Birlik olunduğu taktirde 1 Kasım seçimlerinden sonra daha özgür bir medya olacağını söyleyen Dündar, “Herkes biliyor ki pazar gününden itibaren muhtemelen bu baskıların bedelinin ödenmeye başladığı bir dönem başlayacak. Zaten korkunun temelinde de bu yatıyor” diye konuştu.

Özgürlüğe sahip çıkacağız

TGC Başktanı Turgay Olcayto: Seçimlere çok kısa bir süre kala kalkın düşünce özgürlüğü ve bilgi edinme hakkı bir kere daha ayaklar altına alınıyor. İktidar korkuyor. Korkudan karşısındakine korku bu salma çabalarıdır. 

Gazeteci Hasan Cemal: Sadece gazeteciler olarak değil, hukuk adına da kara bir gün. Bu kara günleri bize saraydaki despot ve sultan Tayyip Erdoğan yaşatıyor. Gazeteciler olarak biz özgürlüğümüzü alacağız. Bu özgürlüğe biz sahip çıkacağız. Saraydaki sultana seçim sandığında iyi bir ders vereceğiz. Bu dünya despotlara kalmaz. 

Gazeteci Nazlı Ilıcak: Bu günler gelip geçecek. Biz kimleri gördük geldi geçti. Gün gelir hesap döner. Medyadan çok rahatsızlar. MİT TIR’larıyla silah kaçırmışlar istiyorlar ki herkes darbe desin. Mağduriyete oynuyorlar. Meslektaşlarıma diyorum ki! Susma susdukça sıra sana gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler