AKP'den gece operasyonu

Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından gece şehrin değişik cadde ve sokaklarında asılı bulunan pankartlar söküldü.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 09:52
Abone Ol google-news

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, gece itfaiye ekiplerinin Alparslan Mahallesi'nde parti pankartlarını toplaması üzerine il yönetimi ile birlikte duruma müdahale etti. Aynı cadde üzerinde AKP pankartlarının bulunduğu ve onlara dokunulmadığını aktaran İl Başkanı Ersoy, şehrin her yerinde AKP pankartları olduğunu ve az sayıdaki MHP pankartlarının toplatılmasının yıkılacak olan saltanatlarının korkusu olduğunu söyledi.

“AKP hukuk ve adalet diye bir şey tanımıyor” diyerek tepkisi gösteren Ersoy, şunları söyledi:

“Bizim kendi emeklerimiz ve imkanlarımızla, devletin imkanları ile değil, sabahtan beri astığımız kırlangıç olarak tabir edilen pankartlarımızı itfaiye ekipleriyle tek tek yırtarak, sökerek itfaiye aracına koyduklarını gördük. Tepkimizi ortaya koyduk. Daire başkanlarına sorduk. Arkadaşlar talimatları yanlış anlamış diyorlar. Pankartları sökenleri arkadaşlarını satıyor. Ona talimat veren de 'benim haberim yok' diyor. Büyükşehir Belediye Başkanı bunu diyor. Kayseri’de saltanat kurmuşsunuz ve hep birlikte yaşıyorsunuz. Bu saltanatınızı başınıza yıkacağız. Bizim helal rızıklarımızla helal paramızla yaptığımız bu afişlerimize, bu pankartlarımıza elinizi uzatırsanız elinizi kırarız.”

İl Başkanı Baki Ersoy, insanların sabrının sınandığına dikkat çekerek, “Bugün güzel bir gün. Cumhuriyet Bayramı. Türk milletinin evlatlarının bayramı. Sizin gibilerin değil. Bu şehirde herkes akıllı hareket etmelidir. AKP’nin her yerde bu afişleri ve pankartları var, hiçbiri söküldü mü? Biz de bir talimat ile sökebiliriz. Ama bunu yapmıyoruz. Fakat siz devletin imkanları ile devletin arabasıyla personeli ile bizim pankartlarımızı yırttırıyorsunuz. Biz hukuki haklarımızla arayacağız. Takipçisi olacağız. Sabahlara kadar astık. Bizim dava arkadaşlarımızın emeklerini, devletin imkanları ile sökmeye çalışacaksınız. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Devletin tüm imkanlarını hoyratça kullanıyorsunuz. Haksız ve adaletsiz bir seçim yarışındasınız. Kayseri halkı saltanatı gördü ve bunu devam ettirmeyecektir. Burada siyaset üstü bir durum var ve şu an ne yaptıklarını bilmiyorlar. Ülkücü ve Türk milleti olarak ne yaptığımızı biliyoruz. Hiç kimse hukukun üstüne çıkmasın.” diye konuştu.
“Bizim derdimiz Türk milletin bekası, geleceğimiz olan çocuklarımız” diyerek tepkisini devam ettiren Ersoy, şunları söyledi:

“Bunu düşünmeyenlerle mücadele ediyoruz. Hukuksuzluklarınıza hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. İtfaiye memurları geldi. Biz onlara sahip çıktık ve onlara zarar verdirmeyiz. Çünkü onları satan bir daire başkanı var. Onları satan daire başkanı adam gibi işini yapmalıdır. Sizin işinizi MHP’nin pankartlarını toplatmak değil. Senin işin belli. Bu işini yap. Biz itfaiye çalışanlarına saygılıyız. Onların bir suçu yok. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve bunu yaşamak istemezdik. Bunlar ne cumhuriyet, ne bayram tanımıyorlar. Hukuk bilmiyorlar. Kul hakkı bilmiyor, kul hakkına giriyorlar. Bunlar artık hiçbir şey tanımaz oldu. Seçim öncesinde insanları provoke etme adına her şey yapıyorlar. Sokakta insanlar olsun deniyor. Öyle bir derdimiz öyle bir düşüncemiz yok. Bizim tek düşüncemiz milletimiz. Ülkemiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler