Erdoğan'dan basın özgürlüğü mektubuna yanıt: Size ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının üst akıldan aldıkları talimatla gerek şahsıma yönelik gerek Türkiye'deki bazı siyasi partilere yönelik yaptıkları açıklamaları okuyorsunuz. Bunlar çok manidardır. Size ne? Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin" dedi.

Yayınlanma: 31.10.2015 - 16:26
Abone Ol google-news
<video:400951>




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer'deki Rumelihisarı Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Erdoğan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının üst akıldan aldıkları talimatla gerek şahsıma yönelik gerek Türkiye'deki bazı siyasi partilere yönelik yaptıkları açıklamaları okuyorsunuz. Bunlar çok manidardır. Size ne? Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Türkiye'deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek parti ismi kullanarak 'Sakın oraya oy vermeyin' gibi bir yaklaşım göstermek; bunlar çok çirkin" dedi.

"ÇIKACAK NETİCEYE SAYGI DUYACAĞIZ"
Erdoğan, seçim sonuçlarına saygı duyacaklarını belirterek "Her şeyden önce tüm vatandaşlarıma benim hitabım birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan; milli iradenin tecellisi noktasında herkes şüphesiz ki iradesini bu istikamette kullanmalı. Bu akşama kadar tüm liderler, siyasetçiler Türkiye genelinde bütün düşüncelerini; siyasi partilerine yönelik teveccühü artırmak için her şeyi söylediler. Burada vatandaşlarımız kime, nasıl oy kullanacağının tercihini de son ana kadar yapacaktır. Tercihini yaptıktan sonra çıkacak neticeye de milletçe, hep beraber saygı duyacağız" diye konuştu.

"SİZE NE? SİZ KENDİ ÜLKENİZDEKİ SEÇİMLERLE İLGİLENİN"
Son dönemde bazı uluslararası medya kuruluşlarının aldıkları talimatla Türkiye'deki bazı siyasi partilere yönelik açıklamalar yaptığını öne süren Erdoğan, bu açıklamaları manidar bulduğunu söyleyedi. Erdoğan, "Şunu unutmayalım; ülkemizin birliğini, beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var. Özellikle son dönemde dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının üst akıldan aldıkları talimatla gerek şahsıma yönelik gerek Türkiye'deki bazı siyasi partilere yönelik yaptıkları açıklamaları sizler de okuyorsunuz. Bunlar çok manidardır. Size ne? Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Türkiye'deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek parti ismi kullanarak 'Sakın oraya oy vermeyin' gibi bir yaklaşım göstermek; bunlar çok çirkin. Bunun siyasi ahlakla, siyasi etikle uyuşur bir yanı yoktur" ifadelerini kullandı.

"TERÖRE SIRT DAYAYANLARA FIRSAT VERMEYECEK ŞEKİLDE İNŞALLAH OYLAMAYA GİDİLİR"
1 Kasım seçiminin istikrar ve güven seçimi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz ülkemizde milletimizle beraber birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak şekilde ve terör örgütlerine bu ülkede fırsat vermeyecek şekilde, teröre sırt dayayanlara fırsat vermeyecek şekilde inşallah yarın bu noktada anlamlı bir oylamaya gidilir. Bu seçim, istikrarın ve güvenin devamına yönelik bir seçimdir. İstiyorum ki bu ülkede istikrar kazansın. Güven kazansın. Birlik, beraberlik, kardeşlik kazansın. Kısacası Türkiye'miz kazansın" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUMELİHİSARI MÜZESİ'NDEKİ MESCİTTE İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rumelihisarı Müzesi içinde yeniden inşa edilen Boğazkesen Mescidi'ni ziyaret ederek, burada öğle namazını kıldı. Erdoğan, incelemesinin ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rumelihisarı'nın içerisindeki bu mescit İstanbul'un fethinden önce çok kısa bir süre içerisinde 4-5 ay gibi bir süre içerisinde inşa edilmiş. Fakat daha sonra maalesef bir depremde yıkılma durumu olmuş. Tekrar ihya etmişler. Fakat 1957'de burası yıkılarak karşısında da bir amfi tiyatro yapılmış. O günden bugüne de burası maalesef amfi tiyatro olarak, mescidin yeri de sahne olarak kullanılmaya başlanmış. Halbuki bu çevrede surun içerisinde 50 civarında konut da var. Bir mahalle burası. Ve bu mahallenin içinde başkanlığım dönemimden hatırladığım kadarıyla 12 kadar Büyükşehir Belediyesi'ne ait yer var. Diğerleri de yine sahipleri itibariyle tespit edilmiştir. Bunlar şimdi rölövelerini tespit etmek suretiyle onların da proje çalışmaları yapılarak o konutlar da yeniden inşa edilip bu Rumelihisarı içerisindeki yerin aslına uygun şekilde yapımı ve o şekilde turizme açılması çok daha anlamlı olacak, çok daha farklı olacak" dedi.

"ÜCRETSİZ OLARAK ZİYARET ETME İMKANI DA GETİRMEMİZ GEREKİYOR"

Mescidin hayırseverler tarafından aslına uygun olarak ihya edildiğini belirten Erdoğan, “Bugün burada şöyle bir sembolik olarak bizler de namazımızı kıldık. İnşallah bundan sonraki sürece yönelik artık daima açık olacak. İnşallah bir daha bundan önce yaşadıklarını bu mescidimiz yaşamaz ve çevresi de aslına uygun olarak inşa edilecek. Bunların da çalışmaları yürütülüyor. Buraların doğrusu ücretli olarak ziyaret edilmesini biz doğru bulmuyoruz. Bu konuyu da arkadaşlarımızla görüşmek suretiyle buraları da ücretsiz olarak ziyaret etme imkanı da getirmemiz gerekiyor. Türbelerde yaptığımız gibi" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler