AKP yeniden tek başına... İcraatlar başladı

AKP'nin tek başına iktidar çıktığı 1 Kasım seçimlerinin üzerinden 2 gün geçmesinin ardından iktidar icraatlarına başladı.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 18:31
Abone Ol google-news

Davutoğlu'nun Mevlana ruhu ve kardeşlik açıklamalarının aksine Türkiye iki günde eski haline döndü. 'Yeni seçim ülkeye istikrar getirecek' sözü havada kaldı. 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan gerilim ve çatışma ortamı Türkiye'ye yeniden hâkim oldu

1-  71 gazeteciyi kayyum işten attı

Polis tarafından kapıları kırılarak el konulan İpek Medya’ya atanan kayyum, Bugün ve Millet gazetelerinde çalışan 71 gazeteciyi ve 1 çaycıyı işten attı. Gazetecilere iş akitlerinin feshedildiğine dair üzerinde tarih olmayan belgelerle bilgi verildi.

2- Nokta’cılar tutuklandı

7 Haziran seçimlerinin ardından AKP Günlükleri haberine ihtiyati tedbir kararı getirilen Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Çapan “iç savaş” kapağından dolayı tutuklandı.

3- 54 hâkim-savcıya yurtdışı izni yok

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, “Selam Tevhid’de kumpas” soruşturmasında, 54 hâkim ve savcı için yurtdışı yasağı kararı aldı. Yurtdışına çıkışları yasaklanan hâkim ve savcıların aralarında Cihan Kansız, Mehmet Berk, Adnan Çimen, Celal Kara, Muammer Akkaş da var.

4- Cemaate 'kumpas' operasyonu: 44 kişi gözaltında

İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen ‘paralel’ operasyonunda, aralarında üst düzey emniyet görevlisi ve bürokratların da olduğu 44 kişi gözaltına alındı. Savcılığın 20 kişi hakkında da yakalama kararı çıkardığı belirtildi. Gözaltına alınanlar, ‘İzmir Askeri Casusluk Davası’ soruşturmasında kasıtlı olarak usulsüzlükler yapmak ve şüphelilerin TSK’den tasfiyesi amacıyla hareket etmekle suçlanıyor.

5- Yüksekova’da çatışma: 2 ölü

Hakkâri Yüksekova’da YDGH’lilerle çıkan çatışmada özel harekât polisinin açtığı ateşle 20 yaşındaki Doğan Doğma ile 18 yaşındaki Çetin Dara hayatını kaybetti.

6- Kuzey Irak’a hava harekâtı

TSK , Hakkâri ve Kuzey Irak’ta Kandil, Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Gara kamplarında PKK’ye ait barınak, sığınak ve silah mevzilerinin vurulduğunu açıkladı.

7- Piyasadaki bahar havası kısa sürdü

Önceki gün tek parti iktidarı nedeniyle ekonomide oluşan iyimser hava dün tekrar negatife döndü. Akdoğan’ın “Başkanlık’tan vazgeçemeyiz” sözleri piyasalara negatif yansıdı. Önceki gün 2.80’in altına inen dolar dün yine 2.84 lira sınırına çıktı. Avro ise 3.11 liraya yükseldi. Borsa İstanbul’daki kayıp ise 0.93 civarında oldu. Aylık bazda enflasyon 6 ayın zirvesinde gerçekleşti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon