Tekstil fabrikasında yangın: 1 işçi öldü

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde, bir teksil fabrikasının makine bakım bölümünde çıkan yangında elektrik teknisyeni 33 yaşındaki Ahmet Oruç, alevlerin arasında kalarak öldü.

Yayınlanma: 07.11.2015 - 10:17
Abone Ol google-news
Sarayköy Köprübaşı Mevkisi'ndeki yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığı Akça Holding'e ait Menderes Tekstil Fabrikası'nın Makine Bakım Atölyesi'nde bugün saat 02.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüdü. Yangına ilk olarak fabrikadaki işçiler müdahale etti. Ardında Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri geldi. İtfaiye yangına 15 araç ve 35 itfaiye eriyle müdahalede bulundu.
 
Fabrikaya yakın olan ilçelerden de takviye ekipler istendi. Yangın itfaiyenin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonrası kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangının söndürülmesinin arından içeri giren itfaiye ekipleri fabrikada elektrik teknisyeni olarak çalışan evli, 2 çocuk babası Ahmet Uçar'ın yanmış cesedini buldu. Makine bakım atölyesinde çıkan yangın sırasında kaçmaya çalışırken, alevlerin arasında kaldığı sanılan Uçar'ın cesedi olay yerinde polis ve savcını yaptığı inceleme ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Acı haber alarak fabrikaya gelen Uçar'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Polis ekipleri, yangınla ilgili soruşturma başlatırken, itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler