Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler karanfillerle anıldı

Ankara'da 10 Ekim'de yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için KESK, DİSK, TMMOB ve TTB heyeti, Tren Garı önünde anma etkinliği düzenledi.

Yayınlanma: 10.11.2015 - 10:05
Abone Ol google-news

Kalabalık, hayatını kaybedenlerin isimleri ve resimlerinin bulunduğu 'Emek, Barış ve Demokrasi' yazılı simgesel anıtın önüne saat tam 10.04'te karanfiller bıraktı.

Anma programına KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve katliamda yakınını kaybeden kişiler katıldı. Grup adına konuşmayı KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen yaptı. Özgen, 10 Ekim’in emek, demokrasi ve barış mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Özgen, “Geleceğimizi belirleyecek bir nitelik taşımakta. Katliamın gerçek faillerinin açığa çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni katliamlar, yeni saldırılar kaçınılmaz olacak olacak.” diye konuştu.

ANMA TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini hatırlatan Özgen, konuşmasına şöyle devam etti: “Halkı beyaz Toroslarla korkutmak isteyenlerin faili meçhulleri açığa çıkarmak için en ufak çaba harcamak bir yana açılan davaları da kapattılar. Polise sınırsız yetki verenlerin, günlerce sokağa çıkma yasağı ilan edenlerin, çocuk, kadın onlarca sivilin yaşamını yitirmesine neden olanların, ülkemizi IŞİD’in ve çetelerin arka bahçesi haline getirenlerin bu katliamı açığa çıkartmayacağı açıktır.”

Özgen, katliam sonrasında bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Özgen, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Katliamdan hemen sonra iktidarın, sarayın ısrarla bir algı operasyonu yürütmeleri, daha arkadaşlarımızın cansız bedenleri toprağa gömülmeden soruşturmanın seyrini değiştirmeye ve etkilemeye yönelik açıklama ve politikaların nedeni 1 Kasım’da daha iyi anlaşıldı. İktidar sözcüleri 'her kim ki bu saldırıdan nemalanmak istiyorsa arkasında onlar vardır' diyorlardı. Söyledikleri tek doğru söz bu olsa gerek. Kısa süre sonra 'oylarımız artı' dediler ve oluşturdukları büyük korku dalgası üzerinden 1 Kasım’da tek başlarına iktidar oldular. Kimin nemalandığı da böylece ortaya çıktı.”

'10 EKİM KATLİAMININ FAİLLERİ BELLİ'

“Fail mi arıyoruz Fail bellidir. Bu ülkede barış sesinin daha gür, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından kim rahatsız oluyorsa failler onlardır.” diyen Özgen, kimlerin hak arama mücadelesinden korkuyorsa faillerin onlar olduğunu vurguladı. Özgen, “Açıkça ifade ediyoruz; Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç saldırılarının aydınlatılmaması, dosyalara gizlilik kararı koyarak karartılması 10 Ekim katliamına davetiye çıkardı. Bir taraftan 10 Ekim katliamına ilişkin siyasal mücadele yürütecek, bir yandan da diğer saldırılara ilişkin davaların takipçisi olacağız. Yaşamını yitirenler için suç duyurusunda bulunduk. Gerçekler açığa çıkarılıp katiller hesap verinceye kadar bu davanın peşini bırakmayacağız” sözlerini kaydetti.

Anma programının ardından Ankara Tren Garı önünde hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Bir kadının karanfiller bırakılan yerde ağlaması dikkat çekti. Kadın, gözyaşları içinde olay yerinden ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler