Erdoğan'dan Sarıgül'e sansür iddiası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fas'tan Fatih Saraç'ı arayarak Habertürk gazetesi ve TV kanalına müdahale ettiğini kabul etmesinden sonra yeni bir ses kaydı daha yayınlandı. Ses kaydında Erdoğan'ın Sarıgül için Fatih Saraç'a talimat verdiği iddia ediliyor.

Yayınlanma: 17.02.2014 - 22:57
Abone Ol google-news

Habertürk'te yapılan yayınlar ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı AKP'li siyasetçilerin ses kayıtları internete düşmüştü. Erdoğan Gezi Parkı direnişi sırasında Fatih Saraç'ı arayarak Habertürk kanalına Bahçeli'nin açıklaması ile ilgili son dakika bandına müdahale ettiğini itiraf etmişti. Bundan sonra Fatih Altaylı ile Fatih Saraç arasındaki ankette manipülasyon iddiaları patlak vermiş Fatih Altaylı kendini savunmak için birçok tv programına katılmış Habertürk Gazetesi'nden iddialara cevap vermeye çalışmıştı. Sonrasında Başbakan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan'ın Meclis TV'ye müdahale ettiğini söylediği ses kayıtları internette yayıldı.

SARIGÜL'E SANSÜR İDDİASI

Yayınladığı tapelerle AKP hakkındaki yolsuzluk iddialarını gündeme taşıyan Haramzadeler isimli Twitter hesabından yeni iddialar ortaya atıldı.

Ses kayıtlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yine Fatih Saraç'ı arayarak CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül için talimat verdiği iddia ediliyor. Ses kayıtlarında Erdoğan'ın iddiasına göre, Habertürk Mustafa Sarıgül'ün reklamını yapıyor. Ses kayıtlarında Fatih Saraç'ın Sarıgül'ün karşısına "Gürsel Tekin'i alıyoruz" dediği iddia ediliyor.

<video:40147> 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler