Urla’ya yılansavar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da armağan edildiği ileri sürülen villalar, yerlerinden ettikleri hayvanları bu kez teknolojiyle kovuyor.

Yayınlanma: 23.11.2015 - 07:55
Abone Ol google-news

Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen yapıların da yer aldığı Urla villalarına “yılansavar” kuruldu. Hacılar Koyu’ndaki “kaçak” yapılaşmaya karşı mücadele edenler, villalara yasal kılıf bulmak için bölgedeki “doğal SİT” derecesini düşürten maliklerin doğadaki canlılardan korunmak için giriştiği mücadeleyi “manidar” buluyor.

Doğal alan

SİT derecesinin düşürülmesine dava açan avukatlardan Arif Ali Cangı, mahkeme için bölgeye keşfe gittiklerinde villa sahiplerinin bölgedeki “canlılara” karşı giriştiği savaşı yerinde gördüklerini söyledi. Cangı, “Keşif sırasında villaların bahçelerine yılansavar monte edildiğini gözlemledik. Çünkü bu alan börtü böceğin yaşadığı doğal bir ortam. Burasının ‘doğal’ olduğunun en büyük kanıtı, villa bahçelerine yerleştirilen yılansavarlardır. Kaçak villaların sahipleri, konut inşa ederken diğer canlıların yaşam alanlarını gasp etmişlerdir. İnsanoğlunun kibirli şekilde diğer canlılara yaşam hakkı vermediğini Urla villalarında görüyoruz” dedi.

Yılansavarlar hayvanları yaydıkları sinyallerle uzaklaştırıyor. Etki alanı 2 kilometreye kadar yükselebiliyor. Sinyalinin gücüne göre fiyatı değişiyor. Sistemin fiyatı, set halinde 2 bin liraya kadar yükseliyor. Yılansavarların güneş enerjili “doğa dostu” modelleri de bulunuyor.

Yılansavarın etkisi 2 km’ye kadar çıkıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler