Ankara'nın yarısı için arama kararı!

Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi, emniyetin talebi üzerine başkentin yarısında yaşayan yurttaşların üstleri ile araç, eşya ve özel kağıtlarının “önleme amacıyla” aranmasına karar verdi.

Yayınlanma: 19.02.2014 - 21:51
Abone Ol google-news

Ankara Emniyet Müdürlüğü, başkentin metropol ilçeleri olan Çankaya, Keçiören, Mamak, Altındağ, Pursaklar ve Yenimahalle'de yolda yürüyen tüm yurttaşların üstlerini, araçlarını ve özel evraklarını aramak amacıyla mahkemeye başvurdu. Ankara Vali Yardımcısı Fahri Aykırı tarafından imzalanan talep yazısını değerlendiren Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 13-27 Şubat tarihleri arasında 15 gün boyunca tüm halka yönelik önleme araması yapılmasına hükmetti. Karar kapsamında yaklaşık 4 milyon insanın yaşadığı bu ilçe sınırlarına giren herkesin üzerini, araçlarını ve özel kağıtlarını polisin aramasının önü açıldı. Mahkeme, gerekçesinde şunları ifade etti:

“Tüm dosya kapsamından; Adli ve Önleme Arama Yönetmeliği'nin 19 ve 20. maddeleri uyarınca, milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık ve genel ahlakın ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı madde ve eşyanın tespiti amacıyla yapılacak aramaya ilişkin Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü'nün mahkememize sunmuş olduğu evraklarda aramanın sebebinin, aramanın konusu ve kapsamının, aramanın yapılacağı yerin, geçerli olacağı zaman süresinin talepte belirtildiği bu durumda talebin Adli Önleme Arama Yönetmeliği'nin 20. maddesi hükümlerine uygun olduğu, aramanın yapılacağı yerlerin ilgili yasanın 19. maddesi hükümlerine uygun olduğu ve arama için yönetmeliğin aradığı şartların bulunduğu anlaşılmakla, talebin kabulüne karar vermek gerekmiştir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon