Validebağ Korusu’nda inşaat girişimi

Validebağ Sakinleri tarafından yapılan açıklamada Validebağ Korusu’nda geçtiğimiz pazartesi günü inşaat girişimi yaşandığı ve çevre sakinleri tarafından engellendiği belirtildi.

Yayınlanma: 25.11.2015 - 17:29
Abone Ol google-news

Validebağ Korusu’nda yer alan izci evi bitişiğinde bir inşaat girişiminde bulunulduğu belirtilen açıklamada “III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca 1999 yılında 1. Derece Doğal Sit alanı ilan edilen Validebağ Korusu’nun doğal yapısının bütünlüğünü tehdit eden,  görüntü ve çevre kirliliğine neden olan inşaat malzemeleri ile ilgili bir çok kez suç duyurusu yapılmasına rağmen bugüne kadar ısrarla kaldırılmamıştı” denildi.

Açıklamada dava kararları olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Yargı kararına rağmen, 1. Derece Doğal Sit Alanı’nda korunması gerekli doğal yapı için açık bir tehdit oluşturan ve çevre kirliliği yaratan malzemenin kaldırılmıyor olmasının yanı sıra  yargı kararları yok sayılarak inşaatın yeniden başlatılmak istenmesi hukuk devleti ilkesinin ayaklar altına alınması anlamına gelmektedir. Öte yandan hukuka aykırı biçimde inşaat malzemelerinin özellikle burada bırakılarak inşaat girişiminin sürdürülmek istenmesi, 2863 sayılı Koruma Mevzuatına, 3194 Sayılı İmar Kanununa ve Çevre Kanununa aykırıdır. Ayrıca yargı kararına rağmen anılan malzemeleri söz konusu alandan kaldırmayan kamu görevlilerinin görevlerini kötüye kullandıklarını ve suç işlemekte olduklarını da belirtmek isteriz. Hukukun üstünlüğü sağlanıncaya kadar semt sakinleri olarak Koruda nöbetimizin devam edeceğini kamuoyu ile paylaşırız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler