Tek ses tek yürek

94 basın örgütünün oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün tutuklanmasını protesto etmek için Mecidiyeköy’den, Şişli’deki gazetemiz binasına yürüdü. Dündar ve Gül’ün tutuklanmasına karşı tek ses, tek yürek olan meslektaşları, “Gerçeğin peşindeyiz, teslim olmayacağız. Özgür basın susturulamaz” dediler.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 06:17
Abone Ol google-news

ELÇİ İÇİN SAYGI DURUŞU

Yürüyüşün ardından gazetemiz binasına ulaşan grup üyeleri, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi (49) de anarak, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. (Fotoğraflar: KAAN SAĞANAK, CAN EROK)

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün tutuklanmasını protesto etmek için Mecidiyeköy Cevahir Alışveriş Merkezi önünden, Şişli’deki gazetemiz binasına yürüdü. Dündar ve Gül’e yapılan tutuklamaya karşı tek ses, tek yürek olan meslektaşları, “Gerçeğin peşindeyiz, teslim olmayacağız. Özgür basın susturulamaz” dediler.

DİSK Basın İş Sendikası, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin de aralarında bulunduğu 94 basın örgütünün oluşturduğu GÖP üyeleri ile siyasiler, dün öğle saatlerinde Cevahir AVM önünde bir araya geldi. Yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP milletvekili Utku Çakırözer, TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGS Başkanı Uğur Güç, TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Örgütü Genel Sekreteri Christophe Deloire, RSF Türkiye Temsilcisi Gazeteci Erol Önderoğlu, Aylin Kotil, gazeteci-yazar Nedim Şener, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Daily News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, gazeteci-yazar Mümtazer Türköne ile gazetemiz yöneticileri, çalışanları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

‘Zindanlar boşalsın’

“Gerçeğin peşindeyiz, teslim olmayacağız” pankartı arkasında bir araya gelen ve Cumhuriyet Gazetesi taşıyan grup, gazetemizin Şişli’deki binasına doğru yürüyüşe geçti. Grup, “Zindanlar boşalsın, gazetecilere özgürlük”, “İyi çocuk değiliz, krala çıplak deriz”, “Özgür basın susturulamaz, kalemler kırılamaz”, “İnadına daha fazla gazetecilik” yazılı dövizler taşıyarak yol boyunca “Özgür basın susturulamaz”, “Durma haykır, özgür basın haktır”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Can ve Gül çıkacak, yine yazacak”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler