RTÜK’te ‘havuz’ için operasyon

Havuz medyasının ısrarlı yayınları sonucunda RTÜK’te değişikliğe gidildi.

Yayınlanma: 03.12.2015 - 19:07
Abone Ol google-news

Seçim döneminde var gücüyle AKP propagandası yapan, RTÜK’ün hazırladığı raporlar doğrultusunda YSK’den kesilen cezalar üzerine “sansüre hayır” kampanyası başlatan havuz medyasının ısrarlı yayınları sonucunda RTÜK’te “göstermelik” değişiklikler yapıldı. Kurul, İzleme ve Değerlendirme Dairesi’nin başına da Haziran’da AKP’den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Mehmet Çakırtaş’ı getirdi.

Gündemindeki konuları görüşmek üzere önceki gün toplanan RTÜK, sürpriz atamalara imza attı. Havuz medyası, seçim dönemindeki AKP propagandası nedeniyle RTÜK raporları üzerine YSK’den gelen cezalar nedeniyle RTÜK’e adeta savaş açmıştı. Yandaş kavga- sı alevlenince, yandaş kanallarla ilgili birçok ihlali göz ardı etmesiyle tanınan RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Emir Uluocak, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı’na kaydırıldı. Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Çakırtaş ise yeni İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı oldu. Çakırtaş’ın en dikkat çekici özelliği ise 7 Haziran seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olabilmek için RTÜK’teki görevinden istifa edip aday gösterilmeyince kuruma dönmesi.

Teftişi beklemeden atadılar

Kurulda ayrıca, kurumu milyonlarca TL zarara uğrattığı yönündeki iddialar konusunda Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından soruşturulan İzin ve Tahsisler Daire Başkanı Muhsin Kılıç da Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı’na atandı. Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Mahmut Kalkan ise Kılıç’ın koltuğuna oturtuldu. Atamalar konusunda muhalefet kontenjanından seçilen üyelere önceden hiçbir bilgi verilmemesi ve toplantıda doğrudan oylama yapılması tartışma yarattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler