Sur’a da tank girdi

Cizre ve Silopi’de tanklar ve ağır silahlarla operasyon sürerken Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonda da tanklar kullanılmaya başlandı. Cizre’de 1 kişi vurularak öldürüldü.

Yayınlanma: 18.12.2015 - 04:20
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde tanklar ve ağır silahlarla düzenlenen operasyon sürerken, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 17. gününe giren operasyonda da tanklar kullanılmaya başlandı. Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Silopi’deki operasyonlarda 8 askerin hafif yaralandığını, 25 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de 3 çocuk babası Doğan Aslan’ın (22) öldürüldüğünü söyledi.

Tanık gence ateş

CİZRE: Önceki gece ilçede elektriklerin kesilmesinin ardından tanklar eşliğinde Cudi mahallesine giren jandarma komando birlikleri ile YDGH üyeleri arasında çatışma çıktı. Askerler evlere girerek arama yaptı. Bazı askerlerin ellerinde balyoz olması dikkat çekti. 14 yaşındaki D.Y’nin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı öğrenildi. D.Y’nin 14 Ocak 2015’te polis kurşunuyla başından vurularak yaşamını yitiren Nihat Kazanhan’ın arkadaşı ve olayla ilgili davada tanık olduğu öğrenildi. HDP’li Sarıyıldız, görgü tanıklarının Doğan Aslan’ın evine giderken keskin nişancılar tarafından vurularak öldürüldüğünü söylediğini belirtti.

1 kişi öldü

SİLOPİ: Patlama ve silah seslerinin yankılandığı ilçede Başak Mahallesi’nde oturan 70 yaşındaki Hüseyin Güzel, kalp krizi geçirerek öldü. Jandarma komandolarının tank ve zırhlı araçlarla katıldığı operasyonda, Yenişehir mahallesininde askerler evlere girerek arama yaptı.

2 polis yaralı

SUR: 2 Aralık’ta ilan edilen yasak 17 gündür sürüyor. Önceki gece ve dün sabah çıkan çatışmalarda 2 polis yaralandı. Operasyonda dün tankların da kullanıldığı ortaya çıktı. DİHA, Nur Burcu yakınlarında askeri tanklara ait fotoğrafları servis etti. Çatışmaların olduğu 6 mahallede yaklaşık 230 hendeğin bulunduğu belirtildi.

DARGEÇİT ve NUSAYBİN: Sokağa çıkma yasağı yoğun çatışmalarla devam ediyor. Nusaybin’de esnaf kepenk açmadı. İlçede askeri ve polis zırhlı araçları hareketliliği göze çarptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler