OHAL değil savaş hali

SUR: 1 asker şehit, 6 güvenlik görevlisi yaralı. NUSAYBİN: 3 güvenlik görevlisi yaralı. SİLOPİ: 2’si çocuk, 3 ölü. CİZRE: Biri çocuk 2 ölü, 6 yaralı.

Yayınlanma: 19.12.2015 - 22:35
Abone Ol google-news

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 5 ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasakları, hendek ve barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyonlar bölgeyi kan gölüne çevirdi.

SUR: Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı 19 gündür sürüyor. Dün sabah 10.30 sıralarında Yıkıkkaya Sokak üzerinde PKK’lilerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte uzman çavuş Yaşar Yeniören şehit oldu, 1 uzmanın çavuş da yaralandı. Öğle saat 12.00 sıralarında ise el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı. Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak üzerinde güvenlik güçlerine akşam saatlerinde roketatar ve el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda ise 3 polis memuru şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Operasyonlarda bugüne kadar 2 polis, 1 uzman çavuş şehit oldu, 26 güvenlik görevlisi yaralandı.

 

Encü: Tank vurdu

SİLOPİ: Şırnak’ın Silopi ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından tanklar ve ağır silahlarla asker ve polisin başlattığı operasyon sürüyor. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, önceki gece Nuh Mahallesi’ndeki bir eve tanklardan atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu 7 yaşındaki Reşit Eren ile 16 yaşındaki Arîn Kanat’ın göçük altında kalarak öldüğünü, dün de İbrahim Bilgiç’in boğazından vurularak öldürüldüğünü, ilçede en az 10 yaralı olduğunu belirtti. Encü, zırhlı araçlardan mehter marşı çalındığına ilişkin bir görüntüyü Twitter hesabından yayınladı. Silopi belediye binasına polisin yaptığı baskının ardından Türk bayrağı asılması dikkat çekerken Encü, “İlçeye su verilmiyor. Adeta Kerbela gibi. İnsanlar susuz ancak 2 gün dayanabilir. Hendeklerin olmadığı mahallelerde de evlere giriliyor, her taraf darma duman ediliyor” dedi. Silopi’ye yürümek isteyen köylülere jandarma biber gazıyla müdahale etti.

CİZRE: Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından tanklar ve ağır silahlarla asker ve polisin başlattığı operasyon sürüyor. Önceki akşam saatlerinde Sur Mahallesi’nde 14 yaşındaki İbrahim Akan ile Kadri Çömlek ateşli silahla yaralandı. Akan kurtarılamazken Kadri Çömlek’in Cizre Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor.

 

Beyin ölümü gerçekleşti

Yine aynı mahallede bir eve patlayıcı isabet etmesi sonucu 17 yaşındaki K.Y. yaralandı; evde de tahribat oluştu. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, 22 yaşındaki Lütfü Aksu’nun başından vurulduğunu, Şırnak Devlet Hastenesi’ne kaldırılan Aksu’nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Önceki gece 6 kişinin yaralandığını, en az 6 evin yandığını, 15 evin top ve ağır silah ateşiyle kullanılamaz hale geldiğini anlatan Sarayıldız, “Aileler bizi arayarak yardım istiyor. Birçok insan yaşananlar nedeniyle sinir krizi geçiriyor. Nur Mahallesi’nde su vanasını açmaya gittiği sırada özel harekât polislerinin açtığı ateş ile kolundan yaralanan Cizre Belediyesi çalışanı İrfan Uysal’ın (29) kolu dirsekten kesildi. Nur Mahallesi’nde 1993’te köyleri yakılan Kaplan ailesinin evinde çatışmalar nedeniyle yangın çıktı” dedi.

 

Dumanlar yükseliyor

NUSAYBİN: Mardin’in Nusaybin ilçesinde önceki gün sokağa çıkma yasağına 7 saat ara verilmesinin ardından güvenlik güçleri ile YDG-H’liler arasında gece şiddetli çatışmalar yaşandı. Fırat Mahallesi’nde PKK’lilerin polis zırhlı aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Silah ve patlama seslerinin duyulduğu ilçeden dumanlar yükseldi. Bölgede çekim yapan gazetecilerin üzerinden mermiler geçti. Gazeteciler büyük tehlike atlattı. Yasağı ve operasyonları protesto eden esnaf dün de kepenk açmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler