Atatürk Havalimanı'nda kar esareti

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle Atatürk Havalimanı'nda trafik durma noktasına geldi. Yoğun bastıran tipi sebebiyle havalimanının yaklaşık 30 dakika hava trafiğine kapatıldığı belirtildi. Bazı uçaklar farklı havalimanlarına yönlendirildi. Pistte ve apronda biriken karı temizlemek için kar küreme araçları aralıksız çalışıyor.

Yayınlanma: 01.01.2016 - 06:41
Abone Ol google-news

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle hava ulaşımı zor bir sınavdan geçiyor. Özellikle Atatürk Havalimanı’nda çok sayıda uçuş etkilendi, iptaller yaşandı. Gece saatlerinde bastıran yoğun tipi sebebiyle apronda kar yığıldı. Kar küreme araçları aralıksız çalışsa da yeterli olmadıkları görüldü. Yoğun tipi sebebiyle Atatürk Havalimanı trafiğinin yaklaşık 30 dakika durduğu öğrenildi. İnmesi gereken bir uçak Ankara’ya, 3 uçak Antalya’ya, bir uçak Çorlu’ya, bir uçak ise İzmir’e yönlendirildi. Kar küreme araçlarının pistlerde çalışmaların tamamlanmasının ardından uçuşlar tekrar başladı. Biriken karı temizlemek için aralıklarla piste giren araçlar temizlik yapıyor. Uçaklar kalkış öncesi buz önleyici sıvılarla yıkanıyor. Dış hatlar terminalinde de pasaport bölümlerinin boş olduğu görüldü. 

Atatürk Havalimanı’nda iptal olan ve 10 saate varan gecikmeler sebebiyle çok sayıda yolcu mağdur oldu. Bebekleriyle yerde yatan kadınlar, uçakların kalkmasını bekledi. Otellerde yer kalmadığı için yolcular banklarda yatmak zorunda kaldı. Banklarda yer bulamayan çok sayıda yolcu da zeminde yatarak uyudu. 

"ALMANYA’DA 4 AY KAR YAĞIYOR, BÖYLE REZİLLİK YAŞANMAZ" 

Gaziantep’ten Atatürk Havalimanı’na gelen yolculardan Murat Gürcan, gelirken uçaklarının 5 saat ertelendiğini ifade etti. Atatürk Havalimanı’nda da 8 saat gecikme yaşandığını dile getiren Gürcan, “Saat 03.55’te uçağın kalkacağı söylendi. Acaba o da ertelenecek mi diye sorduk. Bilemeyeceklerini söylediler. Beklemeniz lazım diyorlar. Otel rezervasyonu yaptıramadılar. Bilgi hattını arıyoruz, orada da kimseye ulaşamıyoruz. Ortalıkta kaldık kimseler yok. Hiç kimseye bilgi vermiyorlar. Almanya’da 4 ay boyunca kar yağıyor. Hiç böyle bir rezillik yaşanmaz. Burada 2 gün kar yağdı millet kaos içerisinde” diye tepki gösterdi. 

"BİLGİ VEREN YOK" 

Münih’e gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Ersan Ankit, "Dün öğle saatlerinden bu yana havalimanındayız. Otellere yönlendirdiler. Yatma yok, bu saate kadar oturuyoruz. Saat 04.30 gösteriyor ama kalkar mı kalkmaz mı bilmiyoruz. Daha kapı da belli değil” diye konuştu. Kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini kaydeden Mehmet İşhan ise, "Bilgi veren kimse yok. Ayrılmayın, uçak kalkarsa biletiniz yanar diyorlar. Kendi imkanımla otele gitmek istiyorum ama uçak her an kalkabilir denilerek bekletiliyorum" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler