Turizmin kalbine IŞİD bombası: 1'i terörist 11 ölü... Canlı bombanın ismi de belli oldu

İstanbul Sultanahmet'te bu sabah canlı bomba saldırısı meydana geldi. Saldırıda biri canlı bomba 11 yabancı uyruklu insan hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın Nabil Fadlı adlı 1988 Suudi Arabistan doğumlu IŞİD mensubu terörist olduğu açıklandı. Hayatını kaybeden 10 kişinin kimlikleri Adli Tıp Kurumu'nda belirlendi.

Yayınlanma: 12.01.2016 - 10:30
Abone Ol google-news

<video:462356>

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada IŞİD'li canlı bombayla birlikte 11 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin hepsinin yabancı uyruklu olduğu açıklandı. Patlama sonrası 15 kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının  durumunun ağır olduğu bildirildi. Patlamada yaralananların arasında ilk belirlemelere göre 6 Alman, 1 Norveç ve 1 Peru vatandaşı var.

Hayatını kaybeden 10 kişinin kimlikleri Adli Tıp Kurumu'nda belirlendi.

Patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Gerhard Günther Höppner, Steffen Höppner, Rudolf Krollman, Hiltrud Krollman, Karin Erika Franke-Dütz, Rüdiger Karl Faber, Marianne Faber, Gernot Eike Mildner, Adolf Jurgen Glorius, Rudiger Becker.

Polis patlama ile ilgili araştırmalarını sürdürürken bölge güvenlik çemberine alınarak yaya girişine kapatıldı. Sultanahmet katliamıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. Dünyanın dört bir bölgesinden haber kanalları ve televizyonları Sultanahmet'ten canlı yayın yaparken, Türk radyo ve televizyonları yayınlarını kesti.

ALMAN TURİST KAFİLESİ ARASINDA PATLATILDI

Cumhuriyet muhabiri Ali Açar, canlı bomba saldırısıyla gerçekleşen patlamanın Alman turist kafilesi arasında gerçekleştiğini bildirdi.

Sultanahmet bombacısının kimliği belirlendi

Canlı bomba saldırısını Nabil Fadlı adlı Suudi Arabistan Doğumlu teröristin gerçekleştirdiği belirlendi.  Polis, eylül 1988 doğumlu teröristin tüm bağlantılarını ortaya çıkarmaya yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Davutoğlu açıkladı: IŞİD üyesi canlı bomba

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba ile ilgili "DAİŞ mensubu" dedi. Davutoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin tamamının yabancı uyruklu oyduğunu da belirtti.

Davutoğlu: Hayatını kaybedenlerin tümü yabancı uyruklu


Kameramanın korku dolu anları kamerada - VİDEO

EN AZ 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Patlamada yaralananların arasında ilk belirlemelere göre 6 Alman, 1 Norveç ve 1 Peru vatandaşı var.

YARALANAN ÜÇ ALMANIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Canlı bomba saldırısında yaralanıp İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi altına alınan 3 Alman vatandaşının isimleri belli oldu. Gentzler Traja, Frank Zimmer ve Dagmar Zimmer'in tedavileri devam ediyor.

TRAMVAY HATTI ULAŞIMA KAPATILDI

Polisin güvenlik çemberi bölgede 800 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu nedenle tramvay hattı da ulaşıma kapatıldı. Tramvay hattı Beyazıt'a kadar sürdürülebiliyor.

YARALILAR ÇAPA, HASEKİ, SAMATYA HASTANESİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Patlamada yaralananlar Çapa Tıp Fakültesi, Haseki ve Samatya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Haseki'ye götürülen 5 yaralıdan bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Çapa Tıp Fakültesi'nde 3 yaralının tedavisi sürüyor.

 

Numan Kurtulmuş: Ölenlerin büyük bölümü yabancı uyruklu

Sultanahmet'teki patlamadan ilk görüntüler

?Sultanahmet Meydanı'daki patlama dünya basınında

Radyo ve televizyonlara yayın yasağı

ABD ve İngiltere'den Sultanahmet açıklaması

Sultanahmet, 2015'e de patlamayla girmişti

Almanya İstanbul'daki vatandaşlarını uyardı: Uzak durun

Görgü tanığı anlatıyor: Canlı bombaydı - VİDEO

BİR METRE ÇUKUR

Patlamanın gerçekleştiği Dikilitaş'ta 1 metre kadar çukur oluştuğu öğrenildi. Patlamanın çevre ilçelerden de duyulduğu ve patlama şiddetinin oldukça fazla olduğu bilridildi.

POLİS GÜVENLİK ÇEMBERİNİ GENİŞLETTİ

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamanın ardından meydan çevresinde çok geniş bir alan polis tarafından güvenlik altına alındı.  Vatandaşların meydana girişlere izin verilmiyor. Sultanahmet tramvay durağından itibaren polis yolu keserken meydanda bulunan vatandaşlar güvenlik şeridinin dışına çıkarıldı. Meydanda polis, itfaiye ve ambulans yetkilileri ile görevliler dışında kimse kalmadı. Bir polis helikopteri ise havadan olay yerinin üzerinde uçuş yapıyor.
 
59 AMBULANS SAYDIM

Sultanahmet'te bir otelde çalışan Murat Manaz isimli görgü tanığı patlama anını ve sonrasında yaşanılanları şu şekilde anlattı:

"Saat 10.19 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Çalıştığım otelden meydana baktığımda büyük bir duman yükseliyordu. Gökyüzüne baktığımda ise martılar havada uçuşuyordu. Meydan bir anda kalabalıklaştı. Aşağı inip olay yerini kontrol etmek istediğimde çok sayıda insanın koşuşturduğunu gördüm. 59 ambulans saydım. Olay yerine gittiğimde gördüm. Polis ikinci bir bomba ihtimali üzerine meydanı boşaltmak için uğraşıyordu"

GÖRGÜ TANIĞI: CANLI BOMBAYDI
 
Sultanahmet Meydan'ındaki olayı anlatan bir görgü tanığı ise patlamanın bir canlı bombanın yarattığını iddia etti.

POLİS'TEN İLK AÇIKLAMA

Patlama ile ilgili güvenlik güçlerinden ilk açıklama geldi. Polis, patlamanın bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor.

Sultanahmet Meydanı'ndaki yaralıya böyle müdahale edildi - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler