Tahir Elçi cinayetinde polis delili almamış

Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Barosu’nun kurduğu komisyon, olay yerindeki bir mermi çekirdeğinin deliller arasına konulmadığını tespit etti.

Yayınlanma: 13.01.2016 - 05:51
Abone Ol google-news
<video:435059>

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin baro bünyesinde kurulan soruşturma komisyonu, önceki gün savcılığa soruşturmanın genişletilmesi talepli bir dilekçe gönderdi. Dilekçede 30 Kasım tarihinde yapılan olay yeri incelemesi görüntülerinin izlenmesi sonucu Elçi’nin vurulduğu noktada bir adet mermi çekirdeğinin görüldüğü belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Terörle Mücadele Şube Müdürü’nün eğilerek baktığı çekirdeğin 80 numaralı delil olarak numaralandırıldığını belirten baro yetkilileri, bu çekirdeğin Elçi’nin ölümüne neden olan mermiye ait olma olasılının yüksek olduğunu ve olay yerinden alınmadığını vurguladı. Dilekçede, olay yerinde bulunan ve asli delil niteliği taşıyan çekirdeğin alınmamasında ihmal veya kastı bulunan kişilere soruşturma açılması istendi.

Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yazıya göre bölgede 29 polisin görevlendirildiğini belirten avukatlar, gönderilen görevlendirme yazılarının sonradan düzenlendiğini kaydetti. Olay günü veya öncesine ait resmi görev yazılarının dosyaya gönderilmesi istenen dilekçede görevlendirme yazılarında istihbarat personelinden bahsedilmediğine dikkat çekilerek istihbarat personeli olan 3 polisin ifadelerinin alınması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler