Şırnak'ta çatışma ve roketli saldırı: 2 sivil öldürüldü, 6 şehit

Şırnak’ın İdil ilçesinde polis aracının geçişi sırasında, PKK’lilerin yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 3 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı. Şırnak’ta servis aracına roketatarlı saldırıda da 2 polis şehit oldu, 10 polis yaralandı. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalarda da 1 asker şehit oldu. Cizre’de başından vurulan 2 sivil yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 18.01.2016 - 19:09
Abone Ol google-news

Şırnak’ta, polis zırhlı aracının geçişi sırasında PKK’liler yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlama sonucu 3 polis şehit oldu 4 polis de yaralandı. Şırnak kent merkezindeki Yeni Mahalle’de dün akşam saat 18.30 sıralarında PKK’liler polis servis aracına roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 polis şehit oldu, 10 polis de yaralandı. Silah seslerinin yükseldiği mahallede vatandaşlar da gürültü eylemi yaptı.

İdil’de önceki akşam saat 23.30 sıralarında İdil ilçesinde Yeni Mahalle’de bulunan İdil Belediye binası yakınlarında, yoldan geçen polis zırhlı aracına PKK’liler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. PKK’liler, yola daha önceden döşedikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada polis zırhlı aracı kullanılmaz hale gelirken, helikopterle Şırnak’a götürülerek tedavi altına alınan polislerden 3’ü şehit oldu.

Eşzamanlı saldırı

Eşzamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı’na da roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK’liler, takviye olarak gelen polis zırhlı araçlarına da roketli saldırılarda bulundu. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Cizre’den çok sayıda zırhlı araç ve güvenlik görevlisi, takviye olarak İdil’e gönderildi. İlçedeki çatışmalar sabaha kadar sürdü. Bombalı saldırının yol açtığı tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın meydana geldiği noktada büyük bir çukur oluşurken, patlamanın şiddetiyle olay yerine 30 metre uzaklıkta bulunan İdil Belediyesi, ilk ve ortaokulu başta olmak üzere çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı.

Sur'da çatışma: 1 şehit

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyon sırasında PKK'lilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışma sırasında ağır yaralanan bir asker, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Cizre’de 2 kişi başından vurularak öldürüldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinden dün de ölüm haberleri geldi. İlçede bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, tanklarla evlere ve caddelere top atışı yapıldığını, Sur mahallesinde evinde mahsur kalan keçilerine yem vermek için mahalleye giden Mehmet Rıdvan Kaymaz’ın başından vurularak öldürüldüğünü, Cudi mahallesinde 35 yaşındaki Mehmet Kaplan’ın da başında vurularak öldürüldüğünü, yaralı bir yurttaşı ambulansa taşımaya çalışan DBP PM üyesi Murat Karmaz’ın gözaltına alındığını belirtti.

 

‘BEN SANA DOYAMADIM’

İdil’deki saldırıda şehit olan polis memurları Mahmut Bilgin (23) Ersin Yıldırım (25) ve Gültekin Tırpan (26) dün Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehit polis Bilgin’in memleketi Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde de yas vardı. Şehidin babası Yusuf Bilgin’in de Ankara’da polis olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin ailesinin yaşadığı Ankara Beypazarı’nda toprağa verileceği bildirildi.

Şehit Yıldırım 3 aylık polisti

Şehit Yıldırım’ın Gaziantep’teki baba evine ateş düştü. 3 aylık polis memuru olan Yıldırım için Gaziantep’te tören düzenlendi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Cevdet ile annesi Sevim Yıldırım polisler tarafından teselli edildi. Bekâr olduğu öğrenilen Yıldırım gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kahreden tesadüf

Sur’da şehit olan Uzman Çavuş Uğur Şahin için Adana’nın Ceyhan ilçesinde tören düzenlendi. Acılı baba Mehmet Şahin, şehidin kızı Pusat (5) ve eşi Beyhan ile Diyarbakır Silvan’da görev yapan diğer oğlu Uzman Çavuş Sercan Şahin’e sarılarak gözyaşı döktü. Şehit annesi Beyhan Şahin ““Ben sana daha doyamadım. Bizi bırakıp nereye gidiyorsun” diye ağıt yaktı. Sur’da geçen cuma günü de aynı adı taşıyan Kırşehirli uzman Çavuş Uğur Şahin şehit olmuştu. Aynı yerde görev yapan, aynı adı taşıyan 2 uzman çavuşun iki gün arayla şehit olması yürekleri burktu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler