Cizre'de ölü sayısı 6'ya çıktı

Şırnak Cizre’de bir apartmanın bodrum katında cumartesi gününden bu yana mahsur kalan 28 yaralıdan bir kişi daha hayatını kaybetti. Bodrum'da hayatını kaybeden yaralı sayısı 6'ya çıktı.

Yayınlanma: 28.01.2016 - 09:25
Abone Ol google-news

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, İçişleri Bakanlığı’na giderek Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin Öztürk ile görüştü. Görüşmelerin ardından 5 cenaze ve 2’si ağır 23 yaralının alınması için Cizre Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans ve sağlık ekiplerinin bölgeye gitmesi kararlaştırıldı. Bunun ardından cenaze araçları ve ambulanslar saat 13.30 sıralarında bölgeye gitmek için yol çıktı.

‘Bizi burada öldürecekler’

Ambulanslardan önce bölgeye zırhlı araçların gittiğini, yaralıların alınmasına izin verildiğini belirten HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Dünyanın gözü önünde bu yaşananların ardından AİHM’nin de tedbir kararının ardından ambulansları göndermeye mecbur kaldılar. Ambulansların 5-6 personelle oraya gitmesi kararlaştırıldı ancak ambulanstan önce zırhlı araçlar gitti. Ambulansları şehrin öbür tarafında Konak mahallesinde bekletiyorlar. Yaralıların bulunduğu binayı tankla topla dövüyorlar. En son 16.30 gibi görüştüğümde ‘biz yataktan kalkamıyoruz teslim olun çağrısı yapıyorlar. Bizi burada öldürecekler’ dediler. Daha sonra bir daha haber alamadık” dedi.

‘Tepkiye karşı manevra’

Sarıyıldız, “Umutla bekledik ama meğer bütün olan kamuyonun tepkilerine karşı bir manevraymış. Saat 17.00 sıralarında yaralıların son attıkları mesajlar veda niteliğindeydi. Kaç kişi öldü, kaç kişi yaralı bilmiyoruz.. Orada 13 -16 yaşındaki çocuklar, üniversite öğrencileri, 60 yaşında insanlar var hepsi yaralı. Cizre’de insanlık suçu işleniyor. Bu çok büyük bir kırılmaya neden olacak. Vahşetin böylesi hiçbir yerde yok. İzin verilmişken, ambulanslar yaralıları ve cenazeleri almak için yola çıkmışken orada kızılca kıyamet koptu” dedi.

Ölü sayısı 6'ya çıktı

Şırnak Cizre’de bir apartmanın bodrum katında cumartesi gününden bu yana mahsur kalan 28 yaralıdan dün Nusret Bayar (24) yaşamını yitirdi. Bugün ise bir yaralının daha hayatını kaybettiği açıklandı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabından "Vahşet bodrumunda bir yaralı daha yaşamını yitirdi....CİZRE" yazdı.

Valilik: Barikattan gidemiyor

Şırnak Valiliği ise "Bölücü Terör Örgütü'nün yaptığı patlayıcı tuzaklı barikatlar, hendekler ve ambulanslarımızla sağlık görevlilerimize yönelik silahlı saldırılar nedeni ile bahse konu adrese ambulanslarımız intikal edememiştir. Bu bakımdan ambulanslarımız en yakın yere intikal ettirilmiş ve varsa yaralıların bu noktaya getirilmesi istenilmiş, ancak tüm çabalarımıza rağmen yaralılar ve arayanlar tarafından bu çağrımıza olumlu cevap verilmemiştir” denildi.

Ambulansa tank engeli

Akşam saatlerinde Sarıyıldız'dan bölgedeki durumla ilgili bir Tweet daha geldi. HDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız , "Gün içerisinde dördüncü girişimiyle vahşet bodrumunun yüz metre yakınına kadar giden belediye ambulansı, bir tank tarafından engelleniyor..."dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler