Odakule'de panik... Boşaltıldı

İstiklal Caddesi'ndeki Odakule, kabloların yanması sonucu yoğun duman nedeniyle boşaltıldı.

Yayınlanma: 02.02.2016 - 10:11
Abone Ol google-news

<video:474054>

18 katlı Odakule binasının 7. katında saat 09.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Katları bir anda duman sarmasıyla çalışanlar, panik içinde yangın merdivenine yöneldi. Ancak yangın merdivenlerinin dumanla kaplanmış olması nedeniyle bina asansör kullanılarak tahliye edildi. Yangın çıktığı sırada 9. katta olduğunu belirten Şükran Güler, " Benim çalıştığım şirketin 3. ve 9. katta ofisleri var. Ben yangın çıktığı sırada 9. kattaydım. Alarm verilmiş ancak duymadım. Yangını farkedince yangın merdivenine gittim ancak duman kaplıydı. Asansörle 3. kata indim eşyalarımı alarak dışarı çıktım" diye konuştu.

Odakule'deki yangın paniğinden ilk görüntüler - FOTO GALERİ

Yangına ilk müdahaleyi Beyoğlu itfaiye grubu yaptı. Beyoğlu, Şişli ve Fatih’ten itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, binada bulunan çalışanları tahliye etti.

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve Meşrutiyet Caddesi’ni yaya trafiğine kapattı. Çalışmaların yapıldığı sırada binanın çatısından ve iş yerlerinin pencerelerinden dumanlar yükselmeye devam etti. İtfaiyenin duman tahliye işlemi yaklaşık 2,5 saat sürdü.Olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Binanın 7. katında yangının çıktığı bölümde maddi hasar meydana geldi. İtfaiye ekipleri bina içerisindeki incelemelerini sürdürüyor.

Yangını haber alan Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Demircan yaptığı açıklamada, “Eskiliği de söz konusu binanın. Dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk yok, herhangi bir can kaybı yok. Vaktinde müdahale edildi ve her şey kontrol altında. Üst katlarda çıkan elektrik kontağndan kaynaklanan bir yangın başlangıcı. İçten içe bir yanma söz konusu. Vaktinde arkadaşlarımız tespit ediyorlar, itfaiyemiz de yetişiyor. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı yok, yangın kontrol altında.” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler