Önce 'montaj' dedi, ardından ses kaydını doğruladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gündemi sarsan işadamı Metin Kalkavan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le yaptığı kunuşmaları kabul etti. Bugüne kadar internete düşen ses kayıtları için 'montaj' diyen Erdoğan Metin Kalkavan'a verdiği 'taktik' gerekçesini açıkladı. 'Alevi hakim' konuşması için de 'bundan daha doğal ne olabilir' dedi.

Yayınlanma: 05.03.2014 - 11:04
Abone Ol google-news

Ankara'da yerel medya temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan işadamı Metin Kalkavan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaptığı telefon konuşmaları hakkında açıklama yaptı. Görüşmeleri yalanlamayan Erdoğan,  işadamı Metin Kalkavan'la yaptığı  görüşme için ''Bir çok ihaleler yapılıyor birisi safdışı edilmiş olabilir, şahsıma müracaatı olabilir, ben de dava et diyorum. Bu neticede devletin yüzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu görüşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz'' yorumunda bulundu.

Erdoğan, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaptığı 'Alevi Hakim' konuşmasını yalanlamadı. Erdoğan konuşma için 'Bundan daha doğal ne olabilir?' dedi. Erdoğan görüşme için şunları kaydetti:

"Adalet Bakanımla benim görüşmem. Malum gazete yayınlamış çünkü kendisiyle ilgili. Benim Adalet Bakanıma yakından takip et demekten daha doğal ne olur. Bana SPK’nın verdiği bilgiler çok tehlikeli bilgiler. Paralele yapılar, kirli ilişkiler. İster istemez burayı yakında takip et dememi gerektiriyor. Ben bunu ülkem için milletim için istiyorum. Çünkü bu ana kadar her şey bunların iki dudağı arasındaydı. Bunlar blue jeanlerle, eşofmanlarla evlerinde başbakan ağırlamış tiplerdi. Şimdi öyle başbakan yok. Bunlar bu ülkede milleti aptal, halkı cahil yerine koydular. Hep kaybettiler bundan sonra da kaybedecekler"

"Bir başbakanı dünyanın hiçbir yerinde dinleyemezsiniz"

"Bir başbakanı dünyanın hiçbir yerinde dinleyemezsiniz, bir cumhurbaşkanını, bir genelkurmay başkanını, bakanları dinleyemezsiniz. Savcı tamamen keyfi bir şekilde devletin mahrem telefon görüşmelerini dinlemiştir. Hukuksuzluk sadece dinlemeden ibaret değildir, gizli bir dosyada yer alan dinlemeler de birilerine servis edilmiş, bu yolla da savcı ya da bu dinleme yapan memurlar ayrıca Anayasa'yı, yasaları çiğnemiştir"

"Bu dinlemeler hukuk adına yapılmadı;Türkiye adına, Türkiye'nin huzuru, güvenliği, istikbali adına yapılmadı. Çok net bir şekilde görülüyor ki, bu dinlemeler bir örgüt adına, örgütün çıkarları adına, o örgütü kontrol eden devlet ya da uluslararası çevreler adına yapıldı"

 Erdoğan siyaseti bırakma şartını açıkladı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler