'Erdoğan' filmi esnafı bezdirdi... Yumruk yumruğa kavga çıktı

KKTC’de İskele Bölgesi’nde çekimleri süren Reis filmi ekibi ile esnaf karakolluk oldu. Çekimlerin belirtilen tarihten daha uzun sürmesi, bölgedeki bazı esnafı çileden çıkardı. Filmin yapımcısı Ali Avcı da çareyi esnafa para dağıtmakta buldu. Geçtiğimiz günlerde bir restoran sahibi ile set ekibinden bazı kişilerin de yumruk yumruğa birbirine girdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 05.02.2016 - 12:01
Abone Ol google-news
<video:467078>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayat hikayesini konu alan Reis filmi çekimleri İskele bölgesinde sürüyor. Film çekimleri nedeniyle bölgede bazı sokakların kapatılması bölge esnafı ile film ekibi arasında zaman zaman tartışmalara neden oluyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde kapatılan Ebe Günay Hanım Sokak'taki esnaf, bu uygulama nedeniyle işlerinin azaldığı gerekçesi ile yapım ekibi ile tartışma yaşadı. Açıklama yapan bölge esnafı, geçtiğimiz günlerde bir restoran sahibi ile set ekibinden bir kişinin yumruk yumruğa birbirine girdiklerini söyledi.

Yaşanan olayda set ekibinden bir kişinin menajeri ile birlikte çay içtiği esnada, restoran sahibinin "Lanet olsun bizi mağdur ettiler, bizlerden hiçbir şey de almıyorlar" demesi üzerine set ekibinden aynı kişinin ‘daha geçtiğimi gün size 3 bin 4 bin lira para ödedim. Allah'ından kork’ demesi üzerine restoran sahibi ile yumruk yumruğa birbirine girdiklerini kaydetti.

İsmini vermek istemeyen esnaf, “Yaşanan kavgaya polisin müdahale etmesi üzerine tarafların birbirlerinden şikayetçi olmaması sağlandı ve iki taraf da ara ara bu şekilde yatıştırılıyor” dedi.

“YAPIMCI, ESNAFA 25 BİN TL DAĞITTI” İDDİASI

Bu arada bölge esnafının kendilerine söylenen tarihlerin uzatıldığı ve giderek zarar boyutlarının arttığı gerekçesiyle polis karakoluna giderek zaman zaman şikayette bulunduğunu da öğrenildi. İki tarafın da birbirinden şikayetçi olmaması için orta yolun bulunulduğu ifade edilirken, yapımcının İskele Belediye Başkanı’na esnafın kazançlarına göre ayrılması ve bu süre zarfında şikayetçi olmamaları için ödenmek üzere 25 bin lira verdiği iddia edildi.

Ancak bu yöntemin de başarılı olmadığı bazı esnaflarca açıklanırken, kimi esnafın kazancının altında olduğu gerekçesi ile tatmin olmadığı belirtildi. Bölgedeki bir taksicinin ve kendisine verilen bin 500 lirayı Kanser Hastaları Derneği’ne bağışladığı da aktarıldı.



Öte yandan, yapımcı Ali Avcı’nın Kıbrıs’ta 3 film projesi ile geldiği, yaşanan bu sorunlar nedeniyle de bunlardan vazgeçtiği öğrenildi. Avcı’nın olayın duyulmaması içinde bölge esnafından ricada bulunulduğu bildirildi.

Esnafın sürekli şikayet etmesi ve yapımcının olayın medyaya yansımaması için ricada bulunması da işe yaramadı. 'Kıbrıs' gazetesine yansıyan habere göre de kavga sonrasında taraflar karakola giderek ifade verdi. Herhangi bir mahkemelik durum olmadığı öğrenilirken, esnafın, bir ay sürecek film çekimi nedeniyle mağdur olduğu iddia edildi. Bir esnaf, KIBRIS'a yaptığı açıklamada, "İş yerlerimizin olduğu sokağa araç giremediği için işlerimiz düştü. Mesele budur." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler