Bodrum Belediye Başkanı Kocadon beraat etti

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’la birlikte rüşvet, usulsüzlük ve yolsuzluk iddiasıyla 69 sanığın yargılandığı davada bütün sanıklar beraat etti.

Yayınlanma: 12.02.2016 - 16:07
Abone Ol google-news

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2012 yılında düzenlenen operasyonda, 1994-2011 yıllarını kapsayan 64 dosyaya el koyulmuş, savcılık, Belediye İmar ve Fen İşleri müdürlüklerindeki plan ve tadilatlara yönelik aykırılıklarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Aralarında Başkan Kocadon'un da olduğu dokuz kişi ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddialarıyla tutuklanmış, yaklaşık 100 gün cezaevinde kalmışlardı. Açılan davanın duruşmalarında, Kocadon ile birlikte tutuklu sanıklar serbest bırakılmıştı. İddianamede 10 vakadan dolayı suçlanan 69 sanık hakkında, toplamı yüzlerce yıla varan hapis cezaları talep edilmişti. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya, Mehmet Kocadon ve diğer sanıklar katıldı. Bütün sanıklara, iddia edilen suçlarla ilgili dosyada yeterli delil olmadığı için beraat verildi.

Duruşmanın ardından Başkan Kocadon, gazetecilere bir açıklama yaptı. Beraat kararından mutlu olduğunu belirterek, "Başta söyledim, bugün de söylemeye devam edeceğim, devletime hep güvendim, halkıma hep güvendim, asla da küsmedim. Adalet, geç de olsa bir karar verdi. Biz bunların hiçbirini kabullenmedik, çünkü bu suçları bizim üzerimize dikseniz tutmaz. Ben bu suçu işlediğimde Bodrum Belediye Başkanı'ydım; 11 tane belediye vardı yarımadada. Büyükşehirle kapandı, tek belediyeye düştük. En son yapılan 2014 seçimlerinde kendi bölgemde, yani bu suçlardan tutuklandığım bölgemdeki aldığım oy yüzde 64’tür. Eğer ben bu suçları işlemiş olsaydım, halk yanlışın yanında olmazdı." dedi. Kocadon, Türk adaletinin herkesi beraat ettirdiğini söyleyerek, "Bunun için teşekkür ediyorum. Zaman geç de olsa doğrular bir gün ortaya çıkıyor. Bu kararı veren iddia makamına, hakim ve heyetine çok teşekkür ediyorum. İçimizde hep bir korkuydu bu, ne olacak diye. Bizde bu korkular bitti. Çok enteresandır ki 32 ay boyunca dinlenmişim, hem idari hem teknik takip olmuş. Bir belediye başkanına 32 ay, hem idari hem teknik takip olur mu? Bir suçumuz varsa gelin. Bir suç işlememizi beklemişler. Bunu da dosyalarda gördünüz. Ben şimdi şunu merak ediyorum, 32 ay beni dinleyenler, şimdi ne yapıyor? Acaba vicdanları rahat mı? Hapisten çıktığım gün şu ifadeyi kullandım, bana bu eziyeti çektirenleri Allah’a havale ediyorum, dedim. Şimdi yine aynısını söylüyorum, hepsini Allah’a havale ediyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler