Sevgililer Günü'nü protesto edip Kuran-ı Kerim dağıttılar

Bolu Ülkü Ocağı üyesi gençler kentin en işlek caddesi'nde 14 Şubat Sevgililer Günü'nü protesto ederek vatandaşlara Türk bayraklarına sarılı Kuran-ı Kerim dağıttı.

Yayınlanma: 14.02.2016 - 17:38
Abone Ol google-news

Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanı Adem Evcil ve ülkü ocağı üyesi yaklaşık 20 genç İzzet Baysal Caddesi'nde 14 Şubat Sevgililer Günü'nü protesto etti. Sevgililerin kol kola yürüyüp kalpli balonlarının satıldığı kentin en işlek caddesi'nde yapılan protesto eylemi halkın da dikkatini çekti. 'Bizim sevdamız Kuran'a, bizim sevdamız bayrağa, bizim sevdamız vatana' yazılı pankart açan ülkücüler 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı. Sevgililer Günü'nü kutlayanları eleştiren Ülkü Ocağı Başkanı Adem Evcil, şöyle dedi:

"Hemen hemen her gün şehit haberiyle sarsıldığımız şu günlerde Hristiyan papazın zina eden gençleri savunması nedeniyle öldürüldüğü gün olan ve dünyanın bir çok yerinde sevgililer günü olarak kutlanılan bu günü kutlamıyoruz ve protesto ediyoruz. Gerek Türk kültüründe gerek islam ahlakında bu tarz günleri kutlamak uygun değildir. Peygamber efendimiz bir Hadis-i Şerif de "Kim bir toplumu taklit ederse o da onlardandır" diye buyurmuştur. Bugünü protesto ederken Haziran ayından bu zamana 300 asker ve polisimizi şehit verdik. Türkiye'nin 81 iline ateş düştü. Bugünü bahane ederek kutlanılan, yapılan eğlencelerin tamamını kınıyoruz. 81 ilimizi temsilen 81 adet Türkçe Kuran-ı Kerim meali ve 81 adet Türk bayrağı dağıtıyoruz."

Evcil, açıklamalarının ardından caddede yürüyüş yapan vatandaşlara Türk bayrağına sarılı Türkçe Kuran-ı Kerim meali dağıttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler