Katliamlar ülkesi... 100'lerce can sıfır istifa

Türkiye art arda gelen terör eylemleri ve toplu katliamların acısını yaşarken ülkeyi yönetenler ısrarla siyasi sorumluluktan kaçıyor.

Yayınlanma: 19.02.2016 - 04:32
Abone Ol google-news

Hazirandan beri Diyarbakır, Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara'da katliamlar yaşandı. Saldırı sonrası siyasiler ‘güvenlik zafiyeti’ iddialarını sordu. Toplamda 181 kişinin öldüğü ve yüzlerce
insanın yaralandığı olaylardan sonra ne bir istifa geldi, ne de sorumluluğu üstlenen oldu.

5 Haziran HDP Diyarbakır mitingi: 5 ÖLÜ

20 Temmuz 2015: Suruç: 34 ÖLÜ

10 Ekim 2015: Ankara Barış Mitingi: 103 ÖLÜ

12 Ocak 2016 Sultanahmet Meydanı: 11 ÖLÜ

16 Şubat 2016 Ankara: 28 ÖLÜ

Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonrası eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “güvenlik zafiyeti” iddialarının ciddiye alınmasını isteyerek. “Görevlerinin ifasında zaaf gösteren makamlar varsa şayet, mutlaka gereği yapılmalıdır” diye tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de saldırıyla ilgili AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sorumlu olduğunu ifade ederek, “Adam ne yapsın daha, bir sonrakinde gelip Meclis’in bahçesinde, Genelkurmay’ın içinde mi patlatacak. Böyle bir istihbarat zafiyeti, böyle bir teslimiyet var mı? Bunların bir hesabı, bedeli olacak. Katlanacak halimiz, tahammülümüz kalmamıştır” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karargâhlarında çalışan personelin servis araçlarına yönelik bombalı saldırı üzerine açıklama yapan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “güvenlik zafiyeti” iddialarının ciddiye alınmasını istedi. Arınç, “Görevlerinin ifasında zaaf gösteren makamlar varsa şayet, mutlaka gereği yapılmalıdır” dedi.

‘Failleri bilinmeli’

Arınç yaptığı yazılı açıklamada, bombalı saldırıyı nefretle lanetlediğini dile getirdi. Terör saldırılarını planlayan, uygulayan ve terörden medet umanların devletin gücü ve kararlılığı karşısında yenilgiye uğrayacaklarını belirten Arınç, “Bu ve benzeri saldırıların failleri ve azmettiricileri bilmelidirler ki terörle elde edebilecekleri tek şey aziz milletimizin artan nefreti ve lantetlemesidir” ifadelerini kullandı.

Arınç, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Terör, zaaf kollar ve zaaf kullanır. Ülkemizde ve özellikle başkentin en merkezi yerlerinde bir süredir yaşanan terör eylemlerinde istihbarat ve güvenlik zaafı olduğu iddiaları ciddiye alınmalı ve başta Sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin olanca gayretlerine, hassas idarelerine rağmen görevlerinin ifasında zaaf gösteren makamlar varsa şayet, mutlaka gereği yapılmalıdır. Terör, devletin güvenlik kapısını kırıp milletin canını almaya niyet etmişken, hiçbir isim, hiçbir makam, hiçbir gerekçe ve hiçbir aidiyet insanların canından, milletimizin huzuru ve devletimizin bekasından daha üstün değildir.”

‘Hükümeti de kınıyoruz’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi. Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sorumluluğu olduğunu belirten Özel, “14 yıldır elinde devlet, kibrinden yanına yanaşılmıyor. MİT, Jİ- TEM, her şey sende. Adam ne yapsın daha, bir sonrakinde gelip Meclis’in bahçesinde, Genelkurmay’ın içinde mi patlatacak. Böyle bir istihbarat zafiyeti, böyle bir teslimiyet var mı? Bunların bir hesabı, bedeli olacak. Katlanacak halimiz, tahammülümüz kalmamıştır” dedi.

‘Oturacaklar mı?’

AKP ile aynı bildiri altına imza atmalarının, AKP’nin sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını vurgulayan Özel, bugünün, sorumlulara sorumluluklarını hatırlatma günü olduğunu söyledi.

CHP’li Özgür Özel, “Yaşanan bunca facia, üzüntü, akan kandan, anaların dinmeyen gözyaşından sonra herkes koltuklarında oturmaya devam mı edecek” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler