Denizli'de katalogla Suriyeli kadın satıldığı iddiası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli’de katalogla köy kahvehanelerinde Suriyeli kadınların satıldığı iddialarına ilişkin “Bu bir insan kaçakçılığı, insanlık suçudur” dedi.

Yayınlanma: 23.02.2016 - 12:28
Abone Ol google-news

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TBMM’de gazetecilerin, insan hakları örgütlerinin, Suriyeli kadınların kuma olarak alındığı ve fuhuş sektöründe kullanıldığı iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Bu konuda Suriyeli kadınların güçlendirilmesine dönük çalışma yaptıklarını belirten Ramazanoğlu, “Denizli’de köy kahvehanelerinde Suriyeli kadınları katalog gösterip satıyorlar” iddiasını ise ilk kez duyduğunu belirtti. Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

‘KABUL EDİLEMEZ’

“Böyle bir şey olabilir mi! Böyle bir vicdan olabilir mi? Böyle bir şey varsa eğer, adli anlamda ne yapılması gerekiyorsa... Oradaki vatandaşlar şikâyet etsinler. Bu bir insan kaçakçılığıdır, insanlık suçudur. Buna suskun olanlar da göz yumuyorlar. Şikâyet edilsin, 183 hattını arayabilirler. Birileri bir resim kataloğu getiriyor ve birileri de beğeniyor ve siz oradasınız, sessiz kalıyorsunuz. Katalog işini ilk defa duydum ama bu kabul edilemez. ”

SURİYELİLERLE EVLENEN O KÖYLÜLERE SORDUK

Denizli’nin köylerinde Suriyeli kadınların katalog üzerinden pazarlandığı iddiasına, belde halkından 4 kişinin Suriyeli kadınlarla evli olduğu Yeşilyuva Beldesi’nden tepki geldi. 1.5 yıl önce 24 yaşındaki Suriyeli Futun’la evlenen Fazıl Sarı (28), eşiyle Hatay’da tanıştığını ve resmi nikah kıydığını belirterek “İnci isminde bir kızımız oldu. Eşim ailesiyle internet üzerinden görüşüyor. Suriyeli kadınların pazarlandığını ne duyduk ne de karşılaştık” diye konuştu.

1.5 yıl önce Suriyeli Burfan (30) ile evlenen Veli Soğancı (38) ise eşiyle Antakya’daki asker arkadaşı kanalıyla tanıştığını belirterek “Anlaşınca evlendik. Aracıya para ödemedim. 5.5 aylık bir bebeğimiz var” ifadesini kullandı.

(Habertürk)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler