‘Barış’a 301’den soruşturma

Ankara Başsavcılığı “barış” bildirisini imzalayan 395 kişi hakkında ‘Türk milletini, devletini aşağılamak’tan soruşturma açmak için Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi.

Yayınlanma: 04.03.2016 - 07:09
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayımladığı “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan akademisyenlerden, “Ankara yargı çevresinde olanlar” hakkında Ceza Kanunu’nun “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama” başlıklı 301. maddesi kapsamında soruşturma yapmak üzere Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Taştan, 1128 imzacıdan, 164’ü Ankara’da, 231’i yurtdışında olmak üzere toplam 395’i hakkında soruşturma izni talep etti. TCK’nin 301. maddesinin ilk fıkrasında, “6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı” belirtiliyor.

Mersin Üniversitesi 4 akademisyeni attı

Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza attıkları için 21 akademisyen hakkında soruşturma açan Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca’nın ardından dün de Yrd. Doç. Dr. Veli Mert, uzman Galip Deniz Altınay ve Bermal Aydın ile araştırma görevlisi Esin Gülsen’in sözleşmelerini yenilememe kararı aldı. Böylece bildiriye imza attığı için uzaklaştırılan akademisyen sayısı 6’ya yükseldi. Bir grup akademisyen “Şimdi sıra kimde”, “Düşünce özgürlüğü yargılanamaz”, “Barış talebi yargılanamaz” yazılı dövizlerle rektörlük önünde oturma eylemi yaparak kararı protesto etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler