Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Kayyım susturmanın yeni aracı oldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Zaman gazetesine de kayyım atanmasını medyaya yeni bir sansür yöntemi olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 04.03.2016 - 16:57
Abone Ol google-news

TGC Yönetim Kurulu'nun açıklamasında şu görüşler yer aldı: “İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasına karar verdi. Gözaltılar, tutuklamalar, internet erişiminin engellenmesi ve ağır para cezalarıyla basını susturan zihniyet, şimdi de kayyumlar eliyle gazete ve televizyonların içini boşaltıp yok ediyor. Basın sektöründe işsiz gazetecilerin sayısı da her gün biraz daha artıyor. Halkın haber almadaki çeşitlilik kanalları hızla tüketiliyor.

Hatırlanacağı üzere İpek Medya Grubu'na atanan kayyumlar kısa sürede basın şirketlerinin tümünün kapısına kilit vurdu. Aynı akıbetin Zaman Gazetesi için de söz konusu olmayacağını umuyoruz. İktidara, görüşlerini benimsemediği medya kuruluşlarına müdahale ederken, binlerce basın emekçisinin işsiz kalmasına neden olduğunu da bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.”

Freedom House: Hukuku ve basın özgürlüğünü açık ihlal

Amerikan merkezli özgürlük organizasyonu Freedom House da Zaman Gazetesi’ne kayyım atanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Freedom House Başkan Yardımcısı Daniel Calingaert imzalı açıklamada, “Zaman’a kayyım atanması hükümetin özel bir medya kuruluşunu ele geçirmesi ve hukukun üstünlüğü ile basın özgürlüğünün açık ihlali manasına geliyor” dedi.

ABD, AB ve Türkiye’nin müttefiklerine harekete geçme çağrısı yapan Calingaert, “Avrupa Birliği, ABD ve Türkiye’nin dost ve müttefikleri, demokratik kurumların parçalanmasını Türkiye’nin Suriyeli göçmenlere ve Suriye’ye desteği sebebiyle pazarlık konusu yapmamalıdır” ifadesini kullandı.

Freedom House’ın açıklamasında Zaman’ın Türkiye’nin en çok okunan gazetesi olduğu ve hükümetin daha önce Koza-İpek Holding’e ait medya kuruluşlarına da benzer şekilde kayyım atadığı belirtildi.

Zaman gazetesine kayyım atandı

İdris Baluken'den kayyım açıklaması: Tam bir darbe uygulaması

Erdoğan Zaman gazetesi için bakın ne demişti

Zaman'a kayyım atamasına ünlü isimlerden tepki

Ilıcak: En zor zamanında Zaman gazetesi Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı

Kılıçdaroğlu'ndan kayyım açıklaması: Bir dikta yapısı çıktı karşımıza


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler