‘Yeniden katledildik’

Alparslan Arslan’ın katlettiği Danıştay üyesi Yücel Özbilgin’in oğlu Gökhan Özbilgin tahliye kararına isyan etti: Madalya taksınlar bir de.

Yayınlanma: 10.03.2014 - 17:28
Abone Ol google-news

 Danıştay saldırısını gerçekleştirmekten Ergenekon davasında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Alparslan Arslan’ın 5 yıl tutuklu kaldığı gerekçesiyle serbest bırakılması katliamda hayatını kaybeden üye Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu Gökhan Özbilgin’i isyan ettirdi. Gökhan Özbilgin, “Katilin hakları varsa, mağdurun hakları yok mu? İnsan haklarıysa ben de babamı istiyorum. Bana babamı geri verin” dedi.

Türban kararını gerekçe gösterip Danıştay’ı 17 Mayıs 2006’da basarak toplantı halindeki 2. Daire üyelerine kurşun yağdıran, Mustafa Yücel Özbilgin’in ölümüne, 4 üyenin yaralanmasına neden olan avukat Alparslan Aslan’ın İstanbul’daki mahkeme tarafından tahliye edilmesi Özbilgin ailesinde tepkiye neden oldu. Yücel Özbilgi’in avukat oğlu Gökhan Özbilgin, şunları söyledi:

“Bu adam sizin gazetenize bomba attı. Arkasında tüm dünyanın gözleri önünde Danıştay’ı bastı. İki kez ağırlaştırılmış müebbet, 90 yıl da hapis cezası aldı. Burada birden çok suç işlendi. Şimdi bu adamın tahliyesinin hukukçasını, vicdani kısmını kimse anlatamaz. Şimdi madalya taksınlar, öyle karşılasınlar. Kimse uzun tutukluluk, insan hakkı demesin. O zaman ben de babamı istiyorum. Bana babamı geri verin. Katilin hakları varsa o zaman mağdurun hakları nerede? İnsan hakları varsa, saldırgan dışarıdaysa mağdurun hakkı olmayacak mı? Yasalar hep katillerden yanı mı uygulanacak? Ankara’da ceza aldı mı bu? Aldı. İstanbul’da aldı mı? Aldı. Bugün de tahliye oldu mu? Oldu. Şimdi bıraksınlar getirsinler göreyim. İki gün sonra bulabilirler mi? Kaçmayacağının garantisini veriyorlar mı? Yarın bir kez daha suç işlerse ne olacak? Bu kararla bir kez daha katledildi.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler