'Özgecan Aslan' adı Beylikdüzü'nde yaşayacak

Geçen yılın şubat ayında Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adını Beylikdüzü'nde yapılana kültür merkezini verildi. Kültür merkezi '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' nedeniyle düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yayınlanma: 08.03.2016 - 17:39
Abone Ol google-news

Beylikdüzü Marmara Mahallesi'nde kadınlara yönelik hizmet vermesi için Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan kültür merkezine Özgecan Aslan'ın adı verildi. 'Özgecan Aslan Kültür Merkezi"nin açılış törenine Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ile mahalle sakinleri ve Beylikdüzü'nde yaşayanlar katıldı. Törende konuşma yapan Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, kültür merkezine kızının adının verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

"ÖZGECAN'LAR İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Yaşadığı duyguları, "hem mutluluk hem hüzün hem acı hem de özlem, barış, sevgi, hepsi iç içe" şeklinde ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Bu binanın her zerresinde Özgem'in ruhunun bir parçası olduğunu, hayallerinin, umutlarının bu binada yaşayacağını bildiğim için çok mutluyum. Buradaki her bir zerre, geleceğe taşıyacak olan kadınların kalbinde zaten var. O kalplere umut, sevgi, çığlık aktı. Gelecekle ilgili umutluyum. Ben de bütün Özgecan'lar için çalışacağım. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün partiler ve milletvekilleri, ideolojilerinin üzerinde Özgecan ve Özgecanlar'ın yaşatılması adına çok büyük bir çaba gösteriyorlar. Bu hizmetlerinden dolayı sayın Belediye Başkanımıza çok teşekür ediyorum.

EKREM İMAMOĞLU: ÖZGECAN KEŞKE YAŞASAYDI DA BİZ ADINI BURAYA KOYMAMIŞ OLSAYDIK

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Keşke Özgecan yaşasaydı da biz adını buraya koymamış olsaydık ve bugün aramızda olsaydı. Ama malesef Türkiyemiz bunları yaşıyor. Özgecan'ın 'dünyayı değiştirmek' gibi bir ülküsü varmış. Üzücü bir olay yaşandı, bu olay vesilesiyle Özgecan Türkiye'de bir şeyleri değiştiriyor. Bize düşen görev, bu tür ortamlar yaratarak toplumun bu kötü hastalıktan kurtulması, kadına şiddet kavramının bir daha Türkiye'de konuşulmamasını sağlamaktır" diye konuştu.

KADINA YÖNELİK KÜLTÜR MERKEZİ

Kültür merkezinin kadına yönelik olacağının altını çizen İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı:"Özgecan Aslan ismi bugünden itibaren çok farklı şeylere burada imza atacak. Kadınlar burada binlerce kadınımıza dönük eğitime ışık vermiş olacak. Burası, eğitim, kültür-sanat aktiviteleri, mesleki kurslar, bilgilendirme toplantıların yapıldığı bir merkez olacak. Ayrıca bir spor salonu ve 100 kişinin aynı anda kullanacağı bir kütüphanemiz bulunuyor. Çok fonksiyonel bir alanı kadına yönelik bir hizmet anlayışıyla ayrı bir merkez olacaktır."

Açılış nedeniyle Özgecan Aslan Kültür Merkezi'nin üstüne örtülen örtü, Mehmet Aslan, Ekrem İmamoğlu ile açılışa katılan kadınlar tarafından törenle açıldı. Öte yandan Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara kırmızı gül dağıttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler