Herkes patlama olacağını biliyordu, önlenemedi

İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı: 5 ölü, 7'si ağır 36 yaralı var... Patlamanın ardından sosyal medya 'herkes patlama olacağını biliyordu' isyanıyla güvenlik zaafiyetini konuşuyor..

Yayınlanma: 19.03.2016 - 19:59
Abone Ol google-news

İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Meydanı'na yakın bir yerde canlı bomba saldırısı meydana geldi. İlk bilgilere göre 5 ölü, 3 ağır yaralı var. Patlamanın ardından sosyal medya 'herkes patlama olacağını biliyordu' isyanıyla güvenlik zaafiyetini konuşuyor...

ABD Büyükelçiliği, Nevruz öncesi 4 şehirle ilgili vatandaşlarını uyardı. Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği, İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu ile Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesiyle 2 gündür kapalı.

Türkiye'deki birçok ilçe için dün uyarı yapan ABD, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana şehirlerindeki irtibat bilgilerini de mesajına ekledi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği de 3 gün önce yayınladığı bir duyuruyla yurttaşlarını uyararak "Acilen evlerinize dönüp gelişmeleri buradan takip ediniz" demişti.

Duyuruda, özellikle alışveriş merkezlerinin yeni terör saldırılarına hedef olabileceği yönünde somut uyarılar sözkonusu olduğu vurgulanmıştı.

Patlamadan bir saat sonra Ankara'daki 3 patlamanın da ardından yapıldığı gibi yayın yasağı getirildi.

 

Davutoğlu 'Normal' demişti

Başbakan Ahmet Davutoğlu uyarılarla ilgili 'normal' açıklaması yaparken; İstanbul Valiliği 'gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almayın' açıklaması yapmıştı.

İşte o açıklama;

"Bazı basın yayın organları ile internet sitelerinde ve özellikle sosyal medyada, ülkemizde son zamanlarda maruz kalınan terör olayları sebebiyle kamuoyumuzda oluşan hassasiyeti kullanarak halkımızı tedirginlik ve endişeye sevk edebilecek şekilde haber veya mesajların yayılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu tür haber veya mesajların, terör örgütlerine müzahir kişilerce ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmak amacıyla ve kasıtlı olarak yayılmaya çalışıldığı kamuoyumuzun malumudur. Ayrıca sosyal medyada iyi niyetli vatandaşlarımızın farkında olmadan bu tür art niyetli haberlerin yaygınlaşmasına alet oldukları anlaşılmaktadır. Bu çerçevede ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin de 'teyide muhtaç duyumlarına' dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Devletimiz, binlerce yıllık devlet tecrübesine dayalı olarak bütün kurumlarıyla her türlü olumsuzluğun üstesinden gelecek güç ve kararlılığa sahiptir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz"

Ankara Kızılay'da Pazar günü Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) örgütü'nün üstlendiği terör saldırısında 37 kişi hayatını kaybetmişti.

İstiklal Caddesi'nde patlama: 5 ölü, 36 yaralı var-FOTOĞRAFLAR

İstiklal'deki patlama sonrası dehşet görüntüleri - VİDEO

ABD elçiliğinden yeni uyarı... Bu sefer tarih ve şehir verdiler

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kapalı

Siemens'ten İstanbul'daki çalışanlarına uyarı

Alman Bakan: Temsilcilikler ciddi terör tehlikesi nedeniyle kapatıldı

Davutoğlu'na göre 'Almanya'nın Türkiye'de terör alarmı' normal

İstanbul Valiliği'nden saldırı açıklaması


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler