“Kürtaj bir hastalık mıdır ki Medula'da yeri olsun"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kürtajın Medula sisiteminden kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kürtaj bir hastalık değildir. Gebelik normal bir süreçtir. Dolayısıyla Medula sisteminde kürtaj diye bir kelime zaten olmaz" dedi.

Yayınlanma: 13.03.2014 - 16:35
Abone Ol google-news

 

Zeytinburnu'ndaki İl Halk Sağlığı ek hizmet binasında gerçekleşen törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, Medula isimli sistemden isteğe bağlı kürtaj kodunun kaldırıldığıyla ilgili açıklama yaptı.

VİDEO-SAĞLIK BAKANI'NDAN KÜRTAJ AÇIKLAMASI

Bakan Müezzinoğlu soruya “Kürtaj bir hastalık değildir. Gebelik normal bir süreçtir.  Dolayısıyla Medula sisteminde kürtaj diye bir kelime zaten olmaz. Gebelik ve  gebeliğin sonlandırılmasıdır.  O bir sonuçtur, hastalık değildir. Kürtaj bir hastalık mıdır ki Medula sisteminde yeri olsun? Dün var mıydı? Dün de yoktu. Medula sistemi hastalıkları sayar. Dolayısıyla kürtaj hastalık değildir. İstenmeyen gebeliğin sonuçlandırılmasıdır. Dolayısıyla gebelik, hamilelik kısmı vardır. Sen ondan sonra  hamilelik mi gerekir, kürtaj mı gerekir,  takip mi gerekir  ondan sonraki süreçtir. Öküz  altında buzağı aramanın anlamı yok. Kürtaj hastalık değildir. SGK kapsamında mıydı? Biz SGK kapsamına girmesiyle ilgili sağlık bakanlığı olarak çalışma bakanlığına  talepte bulunduk. Onu değerlendiriyoruz. Zaten SGK kapsamında değildir.  Her durumda tıbbi zorunluluk  varsa SGK bunu karşılar" yanıtını verdi.

 


 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler