Davutoğlu'nun cevap veremediği soru

Başbakan Davutoğlu, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde bir grup işçiyi ağırlamasının ardından basın mensuplarının Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yayınlanma: 01.05.2016 - 16:50
Abone Ol google-news

Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu'nda yaşanan kavga üzerinden yarın devam edecek dokunulmazlık görüşmeleri sorulan Davutoğlu, herkesin hukuki ve siyasi sürecin işlemesine katkıda bulunması gerektiğini savundu. Anayasa Komisyonu'nun yarın düzenli faaliyetini yapacağını belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye bir hukuk devleti. Bir konuyu beğenirsiniz beğenmezsiniz katılırsınız katılmazsınız ama normal hukuki süreçler içerisinde Anayasa Komisyonu'na gelmiş olan bir teklifi ancak orada barışçıl şekilde konuşarak eleştirebilirsiniz. Ama şiddet uygulamak bu hiçbir yere yakışmaz ama hele hele Meclis'imize hiç yakışmaz. Dolayısıyla kesinlikle yarın Anayasa Komisyonu normal çalışmasını yapacak. Normal hukuki süreç işleyecek. Bu bizim tercih ettiğimiz yöntem değildi biliyorsunuz. Muhalefet partilerinin hepsi dokunulmazlıkları toptan kaldıralım, diye talepte bulunan onlar. Dolayısıyla kendi getirdikleri teklifi hatta imzalı, dilekçeli müracaatları var HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkların toptan kalkması için. Şimdi herkes normal hukuki, siyasi sürecin işlemesine katkıda bulunmalı. Kimse de Meclis'i şiddet görüntüleriyle hatırlanacak şekilde istismar etmemeli. TBMM'nin bir onuru vardır. Bazen gördüğümüz tablolar hepimizi üzüyor. Milletimiz Meclis çalışmalarına baktığında orada edebi, nezaketi ve çalışma usul ve erkanına olan riayeti görmek ister. Ne olursa olsun yarın Anayasa Komisyonu normal, düzenli faaliyetini yapacak"

VİDEO | DAVUTOĞLU İLE BİNALİ YILDIRIM'IN KOLTUK KRİZİ KAMERADA


ELİNDEN ALINAN YETKİLERİ SORULDU, CEVAP VEREMEDİ

AKP'nin MKYK toplantısının ardından genel başkanların kullandığı il ve ilçe başkanı atama yetkisini Davutoğlu'ndan alınarak MKYK'ya verilöişti. Davutoğlu, yetkilerinin alınmasına ilişkin soruyu yanıtlamadı, "Basın toplantısı değil bu, çok teşekkürler" diyerek gazetecilerin yanından ayrıldı. 

İşte AKP MKYK'de alınan yetki kararının perde arkası

Davutoğlu’na darbe

Davutoğlu kontrolü kaybetti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler