Hevsel’de direniş kazandı

Hevsel Bahçeleri’nde nöbet eylemi 20′inci gününde kazandı. Diyarbakır Valiliği, ağaç kesiminin durdurulduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 15:48
Abone Ol google-news

UNESCO dünya kültür mirası listesine aday 8 bin yıllık Diyarbakır Hevsel Bahçeleri’nde Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ile Orman İl Müdürlüğü tarafından 7 bin ağacın kesilmesine karşı “Hevsel’den Gezi’ye Dicle direniyor” sloganı ile başlatılan nöbet eylemi 20’inci gününde sona erdirildi. Çadırlar ve pankartlar Newroz alanına götürülmek üzere toplanırken, alanda bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Hevsel direnişini Newroz direnişine devrediyoruz”

Açıklamayı okuyan Hewsel Direniş Platformu üyesi Sedef Demir, valilikle yapılan görüşmeler sonucu yazılı bir belge sunulduğunu ve bu belge ile ağaç kesimlerinin durdurulduğunun resmi olarak deklare edildiğini aktardı. Yapılan görüşmeler ve açıklamaların Hevsel direnişini bitiremeyeceğini söyleyen Demir “Çünkü biz her kesilen ağacın hesabını tek tek sormak için buradayız. Hevsel’de yapılacak herhangi bir inşa veya proje karşısında meşru savunma hakkımızı kullanacağız. Hevsel direnişini bu günden itibaren Newroz direnişine devrediyoruz” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü’ne gönderilen valiliğin açıklamasında bölgede bir “Ağaç Dikim Kampanyası” başlatılacağı da belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler