Helikopter düşürüldü mü?

Çukurca’da ikisi pilot 8 askerin şehit düştüğü yer, Zap Vadisi olarak biliniyor. Bölge, PKK militanlarının Irak’ın kuzeyinden Türkiye içlerine önemli sızma güzergâhlarından biri olarak ön plana çıkıyor.

Yayınlanma: 13.05.2016 - 21:22
Abone Ol google-news

Örgüt militanlarının bölgeden Türkiye’ye sızma girişimleri nedeniyle Mayıs ayının başından beri bölgede hareketlilik yaşanıyor. Saldırıya uğrayan Çığlı Üs Bölgesi’nin de hareketlilik nedeniyle yeni oluşturulduğu öğrenildi. Mayıs başlarında Çığlı Köyü’nde bir günlük sokağa çıkma yasağı da ilan edilmişti. Bölge zaman zaman top atışları ve savaş uçaklarıyla da vuruluyordu. Son olarak Çukurca’da 11 PKK militanı yakalanmıştı.

İki üsteğmenin pilotun şehit olduğu Süper Cobra helikopterinin ise neden düştüğü kesinlik kazanmadı. Ancak bölgedeki bazı kaynaklar, görgü tanıklarının ifadelerine göre, helikopterin kuyruk bölgesinden isabet alması nedeniyle düştüğü yönünde bilgi verdi. Görgü tanıklarının, helikopterin kuyruk bölgesine biksi makineli tüfekle ateş edildiğini söyledikleri öğrenildi. Ancak Genelkurmay ise yaptığı açıklamada helikopterin düşme nedenine ilişkin net bir açıklama yapmadı. Açıklamada, “Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kaza” ifadesine yer verildi. Helikopterin düşme nedeni, düşürüldüyse hangi silahla düşürüldüğü, kaza kırım ekibinin incelemelerinin ardından kesinlik kazanacak.

Hakkari’den Irak’ın kuzeyine yönelik operasyonlarda bir Süper Cobra helikopteri daha düşmüştü. Şubat 2008’de gerçkeleştirilen Güneş Harekatı’nda, düşen helikopterin PKK tarafından füzeyle vurularak düşürüldüğü kesinleşmişti.

HPG: Biz düşürdük

Çukurca saldırısıyla ilgili ANF’ye açıklama yapan PKK’nin silahlı kanadı HPG, düşen kobra helikopteri kendilerini düşürdüğünü ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler