Oylar 13 kez sayıldı kaybeden her defasında AKP oldu

Seçim sonuçlarının tartışmalı olduğu illerden Ağrı'da oylar 13 kez sayıldı ve kazanan her seferinde BDP oldu. Ancak AKP'ye yakın medya kuruluşlarına göre Ağrı hala AKP'nin...

Yayınlanma: 02.04.2014 - 11:36
Abone Ol google-news

Seçim sonuçlarının başabaş bir rekabete sahne olduğu ağrı'da belediyeyi BDP adayı Sırrı Sakık kazansa da AKP cephesinde ilginç gelişmeler var.

OYLAR 13 KEZ SAYILDI AMA AK PARTİ VAZGEÇMİYOR

Seçim sonuçlarının tartışmalı olduğu illerden Ağrı'da AKP'nin itirazları nedeniyle oylar 13 kez yeniden sayıldı. Ancak çıkan sonuç değişmedi ve belediye BDP'li Sırrı Sakık Ağrı'nın yeni belediye başkanı oldu. AA verilerinde ise Ağrı halen AKP'de görünüyor.

SAKIK: AKP AĞRI'DAKİ SONUCU SİNDİREMİYOR

BDP'nin Ağrı adayı Sırrı Sakık Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ağrı'da almış olduğumuz sonucu içine sindiremeyen AKP ve AKP'nin arka bahçesi olan malum kurumlar, ilçe seçim kuruluna yapılan itirazlarının red edilmesine rağmen, İl Seçim Kuruluna tekrar itirazda bulunmuşlar ve bu itiraz kabul edilerek sonuçlar YSK'ya gönderilmiştir. Herkesi Ağrı'da halkın vermiş olduğu karara saygı duymaya davet ediyorum." dedi.

Hüseyin Çelik: SONUÇLAR DEĞİŞEBİLİR

AKP sözcüsü Hüseyin Çelik ise dün yaptığı açıklamada oyların 13 kez sayılmasına ve sonucun değişmemesine karşın Ağrı'da sonuçlara itiraz ettiklerini açıklamış ve sonuçların değişebileceğini söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon