Mevsimlik işçiler ile operatör arasında kavga

Denizli'nin Çal İlçesi'nde yol yapımında çalışan greyder operatörü ile Şanlıurfalı mevsimlik işçiler arasında yol verme yüzünden çıkan kavgada ortalık savaş alanına döndü. İlçede toplanan 200 kişilik grup ile iki minibüsteki mevsimlik işçiler arasında çıkan olayları önlemek için güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Olaylar sırasında jandarmalardan yaralananlar oldu, 6 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 13.07.2016 - 21:00
Abone Ol google-news


Olay, bugün saat 16.00 sıralarında, Sazak Mahallesi'nde meydana geldi. Minibüslerdeki Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçileriyle, yol yapımında görev yapan Büyükşehir Belediyesi çalışanı greyder operatörü arasında, yol verme yüzünden tartışma çıktı.

Greyder operatörü, uzaklaşmak amacıyla Çal ilçe merkezine gitmeye çalışırken, mevsimlik işçiler, iki minibüs ve bir motosikletle greyder operatörünü takip eti. İlçe girişinde greyderin önünü kesen Şanlıurfalı işçiler operatöre saldırınca önce çevredekiler, sonra ilçe merkezinde toplanan 200 kişilik grup müdahale etti ve arbede çıktı.

Kavgayı önlemede polis yetersiz kalınca jandarmadan yardım istendi. Gelen jandarma ekibiyle de mevsimlik işçiler arasında arbede çıktı. İlçede toplanan grubun da işçilerin üzerine yürümesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü. Polis ve jandarma kavgayı önlemek için havaya ateş açtı. Jandarma olaylara karışan 6 kişiyi gözaltına alırken, mevsimlik işçilerin çoğunun minibüslere binip ilçeden ayrılmasıyla olaylar yatıştı.

Polis ve jandarma ekipleri ilçe merkezinde güvenlik önlemlerini artırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon