Herkes şüpheli

15 Temmuz’un ardından medyada, kamuda, hatta AKP’nin içinde bile ‘cemaatçi-darbeci’ izi sürülüyor.

Yayınlanma: 27.07.2016 - 20:54
Abone Ol google-news

 

Gazeteci avı sürüyor

Darbe girişiminin ardından dün gazetecilere yönelik ikinci gözaltı dalgası yaşandı. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın da iki yıl öncesine kadar yazarı olduğu Zaman gazetesi çalışanı 47 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Yazar Şahin Alpay gözaltına alındı. Listede Hilmi Yavuz ve Mümtaz’er Türköne de var.

Darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında, eski Zaman gazetesi yazarları ve çalışanlarından 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu’nun talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında eski Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, Cihan Haber Ajansı’nın canlı yayın araçları ve teknik malzemelerini kiralayan şirket olan FİA’nın ortaklarından Zafer Özsoy, Osman Nuri Arslan, Cuma Kaya, Murat Avcıoğlu, FEZA Gazetecilik ortaklarından Hüseyin Turan, Cihan Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Metin Sekizkardeş, Cihan Haber Ajansı eski Genel Müdürü Faruk Akkan, Irmak TV Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Yılmaz, Zaman ve Meydan Gazetesi Yazarı Nuriye Ural (Akman), Ahmet Turan Alkan ve Fevzi Yazıcı gözaltına alındı. Şüphelilerden Ali Bulaç, emniyete gelerek teslim oldu.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonda, Zaman Gazetesi Yazarı Zeki Önal’ın yaşlı ve hasta olduğu için gözaltına alınmadığı bildirildi. Savcının talimatıyla Önal’ın evinde arama yapılarak, ifadesi alındı. Polis ekipleri saat 06.00 sıralarında Şahin Alpay’ın Beşiktaş’taki evine geldi. Yaklaşık 2.5 saat evinde arama yapıldıktan sonra gözaltına alınan Alpay, kelepçesiz olarak polis aracına konuldu. Alpay, gazetecilerin sorusu üzerine “Neden gözaltına alındığımı bilmiyorum” dedi. Mümtazer Türköne, Twitter’dan “Hakkımda gözaltı kararı çıkmış. Güvenlik güçlerini arayıp adresimi verdim bekliyorum. Allah’tan hayırlısı” diye yazdı.

Kalın da yazıyordu

Halen Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü’nü yapan İbrahim Kalın uzun süre Today’s Zaman’da yazmıştı. Kalın, AKP ile cemaat arasındaki kavganın patlamasının ardından yazılarına son vermişti.

GÖZALTI LİSTESİ

Osman Nuri Öztürk,

Ali Akbulut,

Bülent Keneş,

Mehmet Kamış,

Hüseyin Döğme,

Süleyman Sargın,

Veysel Ayhan,

Şeref Yılmaz,

Mehmet Akif Afşar,

Ahmet Metin Sekizkardeş,

Alaattin Güner,

Faruk Kardıç,

Metin Tamer Gökçeoğlu,

Faruk Akkan,

Mümtazer Türköne,

Şahin Alpay,

Sevgi Akarçeşme,

Ali Ünal,

Mustafa Ünal,

Zeki Önal,

Hilmi Yavuz,

Ahmet Turan Alkan,

Lalezar Sarıibrahimoğlu,

Ali Bulaç,

Bülent Korucu,

İhsan Duran Dağı,

Nuriye Ural Akman,

Hamit Çiçek,

Adil Gülçek,

Hamit Bilici,

Şenol Kahraman,

Melih Kılıç,

Nevzat Güner,

Mehmet Özdemir,

Fevzi Yazıcı,

Sedat Yetişkin,

Oktay Vızvız,

Abdullah Katırcıoğlu,

Behçet Akyar,

Murat Avcıoğlu,

Yüksel Durgut,

Zafer Özsoy,

Cuma Kaya,

Hakan Taşdelen,

Osman Nuri Arslan,

Ömer Karakaş

SIRA AKP'YE GELECEK

Darbe girişiminin ardından muhalefetle ilişkileri yeni bir zemine çeken Erdoğan ve AKP yönetiminin “AKP içindeki cemaatçilere” karşı izleyeceği tavır merak ediliyor. Muhalefet parti içi ‘temizliğe’ de sıra geleceği görüşünde. Berat Albayrak’ın “Bu yapının sızmadığı bir kurum yok. Her kurum bakacaktır, değerlendirecektir” sözleri, bu beklentiyi destekleyen bir açıklama olarak değerlendiriliyor.

KAMUDA ‘SIKIYÖNETİM

Hükümet OHAL kararının ardından kamuda da adeta sıkıyönetim ilan etti. Tüm kamu binalarının etrafı duvarlarla çevrilecek. Gizlilik gerektiren işlerde çalışan personel için yeniden güvenlik soruşturması yapılacak. Bilgi ve belge kaçırılmasını önlemek amacıyla kamu personelinin mesai saatleri sonrasında çalışmasına izin verilmeyecek. Tüm personelin cep telefonlarını 24 saat açık tutması zorunlu olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler