Yenikapı buluşması

İstanbul Yenikapı bugün darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen mitinglerin en büyüğüne ev sahipliği yapacak. Mitinge Erdoğan’ın yanı sıra AKP, CHP ve MHP genel başkanları da katılacak. HDP’nin davet edilmemesi ve Kılıçdaroğlu’nun katılım kararı üzerindeki tartışmalar ise devam ediyor.

Yayınlanma: 07.08.2016 - 04:02
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bugün İstanbul Yenikapı’da Cumhurbaşkanlığı’nın organizasyonu ile AKP, CHP ve MHP’nin katılacağı ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ yapılacak. Miting öncesinde HDP’nin davet edilmemesi ve CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önce “katılmayacağım” demesinin ardından katılma kararı alması tartışma yaratan konular oldu.

Büyük katılımın beklendiği miting için İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyeleri yo- ğun bir çalışma içine girdi. Deniz ve karayoluyla mitinge katılmak isteyen yurttaşlar için toplu taşıma araçları seferber edildi. Başbakan Binali Yıldırım, miting öncesinde AKP teşkilatlarına bir genelge göndererek “Partiler üstü milli bir miting olacağı için, müşterek idealler seslendirilecek, evrensel çağrılar dile getirilecek, başka hiçbir söyleme, slogana müsaade edilmeyecek” uyarısı yaptı. CHP de mitinge katılacaklara benzer bir uyarı yaptı.

Büyük katılımın beklendiği miting için İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyeleri yo- ğun bir çalışma içine girdi. Deniz ve karayoluyla mitinge katılmak isteyen yurttaş- lar için toplu taşıma araçları seferber edildi. Başbakan Binali Yıldırım, miting öncesinde AKP teşkilatlarına bir genelge göndererek “Partiler üstü milli bir miting olacağı için, müşterek idealler seslendirilecek, evrensel çağrılar dile getirilecek, başka hiçbir söyleme, slogana müsaade edilmeyecek” uyarısı yaptı. CHP de mitinge katılacaklara benzer bir uyarı yaptı.

Alternatif Yollar: “D-100 Kuzey Güney Yol, Hal Yolu Kuzey - Güney Yol, Havuzlu Kavşak - Atatürk Havalimanı Caddesi - Basın Ekspres Yolu, Ataköy Sahil - Adnan Kahveci Bulvarı, Ataköy Sahil Strazburg Caddesi - Ataköy Bulvarı, Bakırköy Taşhanlar Köprü -Ekrem Kurt Bulvarı, Vatan Caddesi, Millet Caddesi.

 

Pensilvanya'ya dev ekran

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gece Huber Köşkü’ne gelerek demokrasi nöbeti tutan yurttaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı’daki miting için 81 ilde kurulacak dev ekranın yanı sıra, hakkında tutuklama kararı bulunan Fethullah Gülen’in de ya- şadığı Pensilvanya’da da dev ekran kurulacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler