D-100 karayolunda kimyasal panik... Aracından inen sürücünün ayakları yandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde D-100 karayolunun Gebze mevkisinde seyir halindeki TIR'dan, lityum hidroksit dolu çuvalın düştüğünü fark eden sürücü, çuvala müdahale etmek isterken ayaklarında yanık oluştu.

Yayınlanma: 31.08.2016 - 18:27
Abone Ol google-news

D-100 karayolunun Gebze mevkisinde seyir halindeki TIR'dan, lityum hidroksit dolu çuvalın düştüğünü fark eden sürücü M.D, aracını emniyet şeridine çekti. Çuvalı yolun kenarına çekmeye çalışan M.D'nin ayaklarında yanık oluştu.

Sürücü, durumu haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibince Darıca Farabi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çevrede güvenlik önlemi alan itfaiye ekipleri, koruyucu kıyafetler giyerek yola saçılan kimyasal maddeyi temizledi. Bu arada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince kimyasal maddeden numune alındığı öğrenildi.

Lityum hidroksit hangi alanlarda kullanılır?

Lityum hidroksit, yağlayıcı ve alaşım sertleştirici maddelerin bileşiminde, Alaşımları organik bileşiklerin sentezinde ve nükleer uygulamalarda Lityum hidroksit deniz araçlarında ve denizaltılarında havadaki karbondioksiti absorbe etmek amacı ile, Alüminyum, bakır, mangan,ve kadmiyum ile olan alaşımları hava taşıtlarında, Seramik ve cam yapımında, Pil üretiminde, Bazı lityum bileşikleri beyin ve psikolojik hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler