Darbeden tutuklanan erlerin aileleri nöbette

Çocuklarının kandırılarak darbe girişimine karıştırıldığını ifade eden rütbesiz askerlerin aileleri, evlatlarının serbest bırakılmasını istedi.

Yayınlanma: 07.09.2016 - 19:53
Abone Ol google-news

15 Temmuz’da “tatbikat var” denilerek darbe girişimine ortak edilen erlerin aileleri, 50 gündür tutuklu bulunan çocukları için Sincan Cezaevi önünde çadır kurarak nöbete başladı. “Ciğerlerimiz içeride nefes alamıyoruz” diyerek bir araya gelen anne ve babalar, cezaevi önüne kurdukları çadırlarla “Çocuklarımıza daha fazla kıymayın” diyerek hükümet yetkililerine seslendi. Kapalı görüşlerde çocuklarının dik durmaya çalışsa da, durumlarının kötüye gittiğini belirten aileler, “Bu haftaya kadar durumları gayet güzeldi ama şu an moral olarak çökmüş durumdalar. Artık geceleri uyuyamıyorlarmış, ağlıyorlarmış, psikolojileri tamamen bozulmuş çocukların” sözleriyle yaşadıkları endişeyi anlattı:

‘Oğlum da üşüyordur’

Oğlunu soğukta bekleyen er annesi Naciye İnanır, Konya’dan gelerek oğlu için tuttuğu nöbeti ağlayarak şöyle anlattı: “Buralarda soğukta üşüdük ama oğlum da üşüyordur. Çok perişanız. Bize bir yardım elinin uzanmasını istiyoruz. Burada diğerlerinin anneleriyle konuşuyoruz. Birileri çocuklarımızı kandırıp götürdü. Kahrolasıca bir yüzbaşı ‘yanlış bir şey yapma kafana sıkarım’ diye tehdit etmiş oğlumu, kapalı bir yerde tutmuşlar, dışarı bile çıkmamış o gece oğlum. Bizim çocuklarımızın bir günahı yok.” Tek bir çadırı bulunan yaklaşık 80 aile, Kurban Bayramı’na kadar sessiz nöbetlerine devam edeceklerini dile getirerek, bayramın ardından seslerini duyurmak için farklı eylemler yapmaya başlayacaklarını söyledi.

‘Ağlıyorlarmış’

Sincan Cezaevi önünde başlatılan nöbeti Cumhuriyet’e anlatan Abdullah Türkaslan, “Çadırımız bile yok. Betona yatıp, üzerimize battaniye alıyoruz. Ama sessiz bir şekilde bekliyoruz. İçerdeki ciğerlerimizi dışarıya çıkartmak için bekliyoruz” dedi. Darbe girişiminin ardından tutuklanan oğlu için 50 gündür mücadele ettiğini belirten Türkaslan, 15 günde bir görebildiği oğlunun durumunu ve diğer askerlerin cezaevinde yaşadıklarını, “Bu haftaya kadar durumları gayet güzeldi, şu an moral olarak çökmüş durumdalar. Artık geceleri uyuyamıyorlarmış, ağlıyorlarmış. Psikolojileri tamamen bozulmuş çocukların. Bir yıkım yaşıyoruz şu anda. Ailelerin de artık kaybedecek bir şeyi yok. Yavaş yavaş büyürüz. Kartopu gibi olacağız” diyerek anlattı.

‘Sadece CHP geldi’

Seslerini duyurmak için milletvekillerine ulaşamadıklarını kaydeden Türkaslan, “En çok iktidar partisine güveniyorduk ama onlar bizimle hiç ilgilenmiyorlar. Sadece 2 CHP’li milletvekili geldi halimizi görmek için. Onlar önümüzdeki süreçte daha fazla destek olacaklarının sözünü verdiler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler